Na letošní Febiofest přijede Woody Harrelson

Na letošní Febiofest přijede Woody Harrelson | Fandíme filmu
Hvězda Zombielandu se podívá do České republiky, když navštíví blížící se filmový festival v Praze.

27. ročník Mezinárodního filmového festivalu Febiofest se kvapem blíží. Letošní ročník zahájí 19. března 2020 v Obecním domě projekce snímku Šarlatán polské režisérsky Agniezsky Holland s Ivanem Trojanem v hlavní roli. Jako každý rok se na festivalu objeví několik zajímavých osobností ze zahraničí a pro tento rok by měl být největší hvězdou Woody Harrelson ruku v ruce s předním filmovým tvůrcem s izraelskými kořeny Orenen Movermanem. Harrelsona zřejmě není třeba detailněji představovat. Již třikrát byl nominován na Oscara a to za výkony ve filmech Lid versus Larry Flynt, The Messenger a Tři billboardy kousek za Ebbingem. Vyjma těchto nadstandardních počinů má ve své filmografii pecky jako Takoví normální zabijáci, Zombieland, Válka o planetu opic a v letošním roce by nás měl vyděsit jako Carnage ve druhém Venomovi. Oproti tomu Moverman je znám i díky nominaci na Oscara za původní scénář k výše zmíněnému válečnému dramatu The Messenger, v němž zazářil právě Harrelson. Rovněž napsal scénář k hudebnímu dramatu Beze mě: Šest tváří Boba Dylana, kriminálce Policejní divize Rampart nebo solidnímu dramatu Puzzle.

Festival má relativně dlouhou historii, když byl v roce 1993 založen nezávislou filmovou a televizní společností FEBIO Fera Feniče. Z poměrně malé akce se postupem času stal významný filmový festival, který nabízí i bohatý doprovodný program. V minulých letech dokázal přitáhnout nejednu významnou osobnost světového a evropského filmu. Navštívili jej umělci jako Catherine Deneuve, Peter Weir, Roman Polanski, Tom Tykwer, Andrej Končalovskij, Nikita Michalkov, Carlos Saura, Bruno GanzClaudia Cardinale, Louis Garrel či Peter Strickland.

Festival je zacílen v prvé řadě na celovečerní snímky, nabízí divákům nejlepší filmy současné světové kinematografie, distribuční premiéry, retrospektivy a pocty filmovým osobnostem. I letos se projekce odehrají v multiplexu CineStar Anděl.

Program festivalu můžete nalézt zde. Podrobnosti k promítaným snímkům zde. Jak bylo řečeno, projekce startují 19. března a tahle každoroční oslava filmu končí 27. března 2020. Rozhodně si nenechte festival ujít, při pohledu na program je z čeho vybírat.

Zdroj: febiofest

 

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest