Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru

Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu
Walt Disney Pictures
Zobrazit dalších 8 obrázků
Populární knižní série se po odkladech konečně připomíná novou upoutávkou.

Filmová adaptace fantasy románu pro mládež Artemis Fowl o zázračném dítěti s temnými choutkami neměla cestu na stříbrná plátna zrovna jednoduchou. Prakticky dvě dekády se mluví o jejím zfilmování, avšak až režisér Kenneth Branagh pod dohledem studia Disney dokázal projekt posunout do závěrečné fáze. Knižní předlohu má na svědomí Eoin Colfer a v centru dění je dvanáctiletý génius ze zločinecké zámožné rodiny, jemuž zmizí otec, což vážně psychicky poznamená jeho matku. Aby se postaral o rodinu, získal zpátky její ztracené jmění a zachránil otce, unese Artemis Myrtu Krátkou, kapitánku skřítků, ze kterých se snaží vymámit výkupné. S postupem série se Artemis i jeho vztah se skřítky mění a posléze se mladý hrdina stává jejich spojencem.

Sám Colfer se vyjádřil o filmu velice pochvalně, když ocenil způsob, jakým dokázal Branagh převést magický svět na filmové plátno. Naopak Branagh oceňuje, jak originální svět dokázal Colfer stvořit. Diváci se mají těšit na charismatického antihrdinu, celou řadu překvapení a nečekaných twistů. Jedná se o neuvěřitelné, energické a osvěžující dobrodružství odehrávající se v globálním měřítku. Tvorba filmu byla i díky tomu zábavná a tvůrci jsou hrdí na to, že mohou divákům představit nového hrdinu a okouzlující svět kouzel a nadpřirozena.

Trailer působí jako směsice Harryho Pottera, Matrixu a občas i Pána prstenů. Hlavní roli ztvárnil Ferida Shaw a Myrtu Krátkou si střihla Lara McDonnell. Nonso Anozie (seriály Zoo, Dracula) pak vystupuje jako Domovoi, Artemisův komorník a bodyguard. Dále hrají Colin Farell (Artemisův otec), Hong Chau, Josh Gad, Judi Dench nebo Adrian Scarborough. Scénář napsali Michael Goldenberg (Harry Potter a Fénixův řád, Kontakt, Green Lantern), Adam Kline a Conor McPherson. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 28. května 2020.

Zdroj: MW

Galerie: 9

Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu Artemis Fowl: Další Potterův následovník se představuje v traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest