Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca

Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 7 obrázků
Natáčení ve skutečném prostředí je krásná věc, ale občas to má nepříjemný dopad na místní rezidenty.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Jako fanoušci praktických efektů si pochvalujeme styl, jakým je natáčený Matrix 4. Místo toho, aby se filmaři spoléhali na digitiální kouzelníky, tak fyzicky vyrazili do ulic San Francisca a maximální množství nebezpečných kousků se pokoušejí simulovat naživo. To má samozřejmě i svoji stinnou stránku. Krom potenciálně vyšších finančních nákladů, vyšších fyzických nároků na herce a vyššího rizika pro kaskadéry (ti jsou ale asi rádi, že jim jedničky a nuly neberou práci) natáčením trpí i obyvatelé San Francisca.

Pro část z nich je natáčení nejspíš zajímavým zpestřením, jiní určitě mají plné zuby nejrůznějších uzavírek a zvýšeného hluku. A přes maximální míru opatrnosti se filmařům někdy také daří poškodit uliční mobiliář. Americká stanice NBC informuje, že z filmařských explozí sálal tak intenzivní žár, že se roztekly plastové kryty venkovních lamp, nebo plastové reklamní poutače. Jen škody způsobené explozí při opravách stály zhruba 2000 dolarů. Co na to říkají místní? Jistá Carol Dickersonová pro NBC uvedla, že když vyhlédla z okna kanceláře, za kterým jen těsně prolétala helikoptéra, tak chvíli měla katastrofické myšlenky, nicméně věří tomu, že si filmaři dávají skutečně pozor. Ostatní dotázaní to brali podobně – věří, že filmaři dodržují veškerá bezpečnostní opatření a malé nehody jako rozpuštěné plasty jsou prostě daň za to, že město inkasuje peníze za pronájem ulic. Pokud filmaři následně škody zaplatí, tak se nic neděje.

Natáčení v ulicích San Francisca končí v neděli a níže se můžete podívat, jak vypadají rozpuštěné plastové reklamy a celou řadu dalších produkčních momentů. Ve starší novince jsme se blíže zaměřili na fotky a videa z natáčení explozivních a vrtulníkových scén.

Další kapitola »

Galerie: 8

Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu Matrix 4: Natáčení je tak intenzivní, že ničí ulice San Francisca | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest