Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník

Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Režisér Spielberg je se sérií od samého začátku, ale u dalšího dobrodružství oblíbeného archeologa nebude, alespoň ne v roli režiséra.

Netřeba chodit kolem horké kaše, Steven Spielberg to zabalil. Indiana Jones 5 tedy přišel o režiséra, avšak vyhlédl si extrémně kvalitní náhradu. Usednout na režijní sesli by totiž mohl James Mangold, který nás v minulých letech potěšil snímky jako Logan nebo Le Mans '66. Nic není v tuhle chvíli zpečetěno, leč Mangold by měl momentálně vyjednávat se studiem Disney o případném angažmá. Rozhodnutí o uvolnění režisérské pozice prý pochází ze Spielbergovy hlavy, přičemž by měl u projektu zůstat jako "velice nápomocný" producent.

Upřímně, osobně by mi tenhle twist vůbec nevadil. Mangold patří k nejtalentovanějším režisérům Hollywoodu a na jeho posledních filmech je vidět, že zraje jako víno. Projekt sám o sobě se ocitl v mrtvém bodě zřejmě kvůli nekvalitnímu scénáři, tudíž se sice hovoří o plánovaném startu produkčních prací, ale reálně se k němu příliš neblížíme. Snaha tvůrců o co nejlepší možný výsledek je chvályhodná, ovšem obdobné ambice mají v Hollywoodu asi všichni. Harrison Ford také zrovna nemládne a brzy bychom se mohli dočkat toho, že bude Indy chodit o holi.

Pravdou je, že šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy v minulosti řekla, že pětka nebude reboot, ale k němu dříve nebo později asi dojde. Ford tu nebude věčně a značka má příliš velkou sílu na to, aby "zemřela" s Fordovým odchodem do hereckého důchodu. V tuhle chvíli se nezdá pravděpodobné, že by Disney zahodil stokrát upravovaný scénář a začal nanovo. Spíše by mohl Mangold scénář s Davidem Koeppem doladit a začít s Fordem urychleně točit.

Jak bylo řečeno, jisté je jen to, že Spielberg režírovat nebude. Zda se projektu opravdu Mangold upíše, to snad zjistíme v nejbližších dnech. My bychom se určitě nezlobili. Premiéra byla stanovena na 9. července 2021.

Zdroj: Variety

Galerie: 6

Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu Indiana Jones 5: Legendární Spielberg režírovat nebude, v hledáčku je náhradník | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest