Disney vyměnil svého veleúspěšného šéfa

Disney vyměnil svého veleúspěšného šéfa | Fandíme filmu
Zobrazit další 2 obrázky
Zdá se však, že odchod to byl plánovaný a připravovaný.

Jako blesk z čistého nebe se v noci objevila překvapivá zpráva, že Bob Iger končí jako výkonný ředitel (CEO - chief executive officer) společnosti Disney a na jeho místo představenstvo zvolilo Boba Chapeka. Jedná se nečekaný krok, ať už z hlediska načasování tak i výběrem nástupce. Iger bude u Disneyho pokračovat jako "executive chairman" a předseda představenstva až do vypršení pracovního kontraktu 31. prosince 2021. Kreativní rozhodnutí by měla nadále zůstat pod jeho kontrolou. Chapek bude postupně přebírat každodenní agendu a seznamovat se hlouběji s problematikou. Výkonným ředitel se stává s okamžitou platností.

Iger změnu okomentoval slovy, že si je vědom obchodních úspěchů minulých let, včetně obtížného převzetí a následné integrace studia Fox, přičemž nynější stav považuje jako ideální období pro příchod nového CEO. Současně (a zcela pochopitelně) uvedl, že má absolutní důvěru v Chapeka a jeho schopnosti. Těší se, jak s ním teď bude 22 měsíců úzce spolupracovat.

Během konferenčního hovoru s investory, kteří toto oznámení pravděpodobně nečekali, Iger vysvětlil, že jedním z důvodů je i potřeba více se soustředit na obsahovou stránku Disneyho produkce, která se výrazně rozšířila s akvizicí studia Fox. Zřejmě tedy cítil, že z pozice CEO se této klíčové otázce nemůže dostatečně pečlivě věnovat. Taktéž přiznal, že představenstvo na plánu nástupnictví pracovalo systematicky a Chapek byl identifikován jako perspektivní kandidát hned na začátku tohoto procesu.

Chapek se stane sedmým CEO v takřka stoleté historii (1923) společnosti Disney. Chapek patří u Disneyho k veteránům. Nastoupil tam v roce 1993 a v posledních letech vedl divizi zábavních parků, interaktivity a produktů.

Zdroje: Disney, Deadline, Variety

Galerie: 3

Disney vyměnil svého veleúspěšného šéfa | Fandíme filmu Disney vyměnil svého veleúspěšného šéfa | Fandíme filmu Disney vyměnil svého veleúspěšného šéfa | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu