Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin

Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Milionáře a chudou dívku ze současné Ameriky střídají milionář a chudá dívka z novověké Anglie. Opět to má být plné "spalující vášně".

Trilogie Padesát odstínů šedi je pro většinu lidí námět k posměšnému hovoru, pro většinu recenzentů bezzubá uspávací pilulka, ale zároveň také geniální marketingový balíček. Ten dokázal v konzumentech vyvolat iluzi, že jde o něco nového a pikantního, co si nesmějí nechat ujít a všichni zúčastnění se na zvědavosti davů napakovali.

Knižní předlohy autorky E.L. James byly přeloženy do 50 jazyků a prodalo se jich na 150 milionů kopií. Rozběhl se prodej doplňkového zboží od čokolád, přes erotické předměty, až po doprovodné filmové písničky. A samotné filmy udělaly z představitelů hlavních rolí (Dakota Johnson, Jamie Dornan) boháče a jen v pokladnách kin utržily studiu Universal celkem přes miliardu dolarů. Divácký zájem po prvotní vlně zvědavosti sice opadl, nicméně i tak pokračování utržila vždy téměř 400 milionů, takže jde o jednoznačné hity, zvlášť vzhledem ke zhruba šestinovému rozpočtu. Nikoho tak asi nepřekvapí, že o práva na zfilmování dalšího románu E.L. James, Mister (The Mister), se v Hollywoodu svedla lítá bitva. Oficiální knižní synopse  zní následovně:

Londýn, 2019. Maxim Trevelyan vede bezstarostný život. Je pohledný, má konexe v aristokratických kruzích a peníze. Nikdy nemusel pracovat a zřídka spí sám. Vše se ale mění vlivem nešťastné události, po které Maxim zdědí šlechtický titul, bohatství a nemovitosti, avšak také veškerou související zodpovědnost. Na tuto roli není připraven a zdráhá se jí zhostit.

Daleko větší výzvu však pro něj představuje potlačování touhy po záhadné mladé ženě, která nevlastní o mnoho víc než nebezpečnou a vtíravou minulost a teprve nedávno se přistěhovala do Anglie. Uzavřená, krásná a hudebně nadaná žena je přitažlivou hádankou, jež mění Maximův chtíč ve spalující vášeň, jakou nikdy předtím nepocítil a ani se ji neodvažuje pojmenovat. Kdo je Alessia Demachi?

Dokáže ji Maxim ochránit před zlobou, která ji pronásleduje? A jak zareaguje ona, až zjistí, že i Maxim skrývá svá vlastní tajemství?

Nechte se unášet ze srdce Londýna napříč divokou panenskou krajinou Cornwallu až k drsné a hrozivé kráse Balkánu. Mister je jako jízda na horské dráze plné nebezpečí a touhy, kterou prolétnete se zatajeným dechem až do poslední strany.

Práva v dražbě nakonec získalo studio Universal, které do kin přivedlo už Odstíny. Uvidíme, zda méně známý román dokáže ve filmové podobě vyvolat nějaký výraznější zájem. Pokud jde o potenciál látky, tak podle příznivců E.L. James je nový román na plus minus podobné úrovni jako Odstíny. Někdo hodnotí lehce hůře, někdo lépe. Je nicméně otázkou, zda budou mít filmaři příležitost z předlohy něco smysluplného vyždímat. U trilogie Padesáti odstínů je obecně považován za zdaleka nejlepší první film, nicméně tam se výsledku podařilo docílit až po tvrdých bojích mezi režisérkou Sam Taylor-Johnson a spisovatelkou James. Ta si potom vydupala, že nad oběma pokračováními bude mít daleko větší kontrolu (scénáře dokonce psal její manžel) a výsledek byl potom o to slabší.

To je zatím k adaptaci Mistera vše. Jakmile se dozvíme, kdo by se jej mohl ujmout jako režisér, popřípadě kdo byl obsazen do hlavních rolí, dáme vám vědět.

Titulní obrázek je ilustrační.

Zdroj: Variety

Galerie: 4

Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin | Fandíme filmu Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin | Fandíme filmu Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin | Fandíme filmu Mister: Nový příběh od autorky Padesáti odstínů šedi míří do kin | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu