Killers of the Flower Moon: Scorsesemu údajně opět nakynul rozpočet a chce zpátky na Netflix

Killers of the Flower Moon: Scorsesemu údajně opět nakynul rozpočet a chce zpátky na Netflix | Fandíme filmu
Warner Bros.
Scorsese nehodlá šetřit, což studio Paramount asi krapet děsí.

Martin Scorsese si evidentně užíval volnost, kterou mu při natáčení Irčana (Irishman) poskytoval streamovací gigant Netflix. Jenže momentálně připravuje westernovou kriminálku Killers of the Flower Moon pro studio Paramount. A jak se zdá, věci se začínají malinko komplikovat. V čem je problém? Rozpočet totiž nakynul již na astronomických 220-225 milionů dolarů a exekutivcům v Paramountu se asi nespí úplně dobře.

A právě tady vstupuje do hry zvěst o tom, že by se mohl projektu ujmout (či nějak participovat) Netflix. Zatím jde o nepodložené zprávy, ale určitá možnost tu údajně je. Ostatně Scorsese by se tomu asi nebránil, ba naopak. Měl by opět naprostou tvůrčí volnost, relativně neomezené prostředky a čas na produkci. Dozajista se mu po tomhle komfortu stýská a je velmi pravděpodobné, že s Netflixem v budoucnu opět spojí síly (i kdyby třeba až na nějakém dalším projektu).

Killers of the Flower Moon by měl být western, v němž se představí Leonardo DiCaprio a Robert De Niro. Pro magazín Premiere Scorsese uvedl: "Myslíme si, že to bude western. Příběh se odehrává v letech 1921-1922 v Oklahomě. Bezesporu ve filmu budou kovbojové, ale budou mít auta i koně. Snímek je zejména o indiánech kmene Osage, kterým byla dána v předešlých letech půda, o níž by bílí obyvatelé Spojených států neměli absolutně zájem. Pak došlo v nehostinném teritoriu k objevu ropy a z Osagů se stali nejbohatší lidé na světě." Logicky se situace začala měnit, neboť najednou měl o bohatství plynoucí z jejich půdy každý zájem. A jak všichni dobře víme, byla to doba, kdy "bylo pravděpodobnější, že půjdete do vězení za zabití psa než za vraždu indiána".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Location scouting

Příspěvek sdílený Martin Scorsese (@martinscorsese_),

Killers of the Flower Moon je adaptací románu z pera Davida Granna. Příběh se odehrává v Oklahomě a měl by pojednávat o nevysvětlitelných vraždách indiánů z kmene Osadžů (Osage) v době, kdy byla na jejich území objevena bohatá ložiska ropy. Na případ se brzy zaměří vyšetřovatelé z FBI, aby rozkryli pavučinu lží a korupce.

Zdroje: SlashFilm I, SlashFilm II

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu