Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu

Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit dalších 9 obrázků
Digitální psík z Volání divočiny a pokračování hororu The Boy truchlí, Sonic je opět první. 

Tento víkend se uskutečnil velmi vyrovnaný boj o první místo v kasovním žebříčku. Ještě v pátek překonal Ježka Sonica dobrodružný snímek Volání divočinyHarrisonem Fordem v hlavní roli, avšak Sonic zabral přes sobotu a neděli, a nakonec stanul opět na 1. místě se solidními 26,3 miliony dolarů, což je pokles o 54,7% oproti předchozímu vítěznému víkendu. Problémové studio Paramount potřebovalo filmový hit jako sůl a je vidět, že vyhovět divákům, kteří si vyžádali změnu prvotní podoby filmového Sonica, se vyplatilo. Návštěvníci do kinosálů míří v houfech a Ježek Sonic je na průběžných 106 milionech z USA a 203 milionech z celého světa. Druhý díl je samozřejmostí. 

Na 2. místě skončilo s 24,8 mil. avizované dobrodružství Volání divočiny, ve kterém si zahrál Harrison Ford po boku digitálního psíka. Celosvětově si snímek prozatím přišel na 40 milionů dolarů. Volání divočiny by se mohlo pár týdnů v Top 5 udržet, jelikož si vysloužilo od diváků známku A- na Cinemascore (toto hodnocení koresponduje s očekáváním a výslednou spokojeností diváků) a i zámořští kritici zvedají palec lehce nahoru (průměrné hodnocení 6/10 na Rotten Tomatoes). Snímek pro celou rodinu má ovšem problém z hlediska nepřiměřeného rozpočtu. Snímek stál bez nákladů na reklamu 135 milionu dolarů, tudíž studio Twentieth Century Fox alias Disney s výsledkem spokojené být nemůže. Uvidíme, jak se snímku povede v následujících týdnech. O úspěchu se však v tomto případě rozhodně mluvit nedá.

Na třetí místo klesla podvyživená Harley Quinn, jejíž Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn) bleskurychle ztrácí přízeň diváků. Na třetí místo kasovního žebříčku ji stačilo pouhých 7 mil. což je při třetím víkendu promítání pokles o nepříjemných 59,2% oproti víkendu předchozímu. Celkem Harley zatím utržila 72,5 milionu z USA a 173,7 milionu. celosvětově. Warneři jistě očekávali víc. Harley Quinn může jen závistivě sledovat úspěchy třetích Mizerů, kteří se i o šestém víkendu v kinech drží v Top 5 se slušnými 5,8 milionu dolarů. Z USA již třetí díl Mizerů vydoloval 191,1 milionu a celosvětově se přibližují k hranici 400 mil.

Mezi Birds of Prey a Mizery se umístila na čtvrtém místě druhá novinka tohoto týdne. Hororový sequel Brahms: The Boy II, který navazuje na horor The Boy z roku 2016, inkasoval od diváků o prvním víkendu pouhých 5,9 milionu dolarů. Horor se bohužel nemůže chlubit ani přízní zámořských kritiků, kteří v průměru hodnotí snímek dle Rotten Tomatoes známkou 3,7/10. Hlavouny od studia STX Entertainmenttent může chlácholit, že do hororového sequelu nacpali přiměřených 10 milionů (bez nákladů na reklamu).

Na 6. místě stále přitahuje diváky válečná vřava natočená “na jeden záběr“ s názvem 1917. Smolař letošních Oscarů si o devátém víkendu v kinech přišel pro 4,4 milionu. Celosvětově snímek hlásí uspokojivých 347 milionů. Na 7. pozici se propadl vysmívaný horor Fantasy Island. Ten se o druhém víkendu propadl o hrozivých 66 %, což se rovná mrzkým 4,1 milionu. Hororový propadák od Sony měl nízký rozpočet, pouze 7 milionů, takže průběžných 33,7 milionu z celého světa není tak zlých, jak se na první pohled může zdát. Zbytek Top 10 tvoří s 3,3 miliony držitel čtyř Oscarů jihokorejský Parazit (Celosvětově utrženo 204 milionů), překvapující dvojka Jumanji s rovnými 3 miliony (celkem 787 milionů) a romantické drama s afroamerickým obsazením The Photograph2,8 milionu.

Příští týden si odbyde premiéru hororový snímek NeviditelnýElisabeth Moss (Příběh služebnice) v hlavní roli. Snad se mu povede prolomit kasovní neúspěch letošních hororů.

Zdroj: Box Office Mojo, Box Office Pro

The Boy

22.01.2016 | USA, Kanada, Čína
Thriller, Horor, Mysteriózní
Info o filmu

Galerie: 10

Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu Box Office: Ježek Sonic těsně předběhl Harrisona Forda a stal se jedničkou víkendu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu