Deset malých černoušků: Agatha Christie frčí, její klasika se dočká nového filmového zpracování

Deset malých černoušků: Agatha Christie frčí, její klasika se dočká nového filmového zpracování | Fandíme filmu
Romány Agathy Christie nepřestávají lákat hollywoodské tvůrce.

Klasické "staromódní" detektivky jsou opět v módě a Hollywood si toho je moc dobře vědom. I to je důvod, proč se ve 20th Century Studios rozhodli najmout manželskou dvojici Joe Shrapnel a Anna Waterhouse, tvůrce dramatu Seberg s Kristen Stewart v hlavní roli, aby sepsala scénář k novele Deset malých černoušků (And Then There Were None) spisovatelky Agathy Christie. Kniha byla původně vydána v roce 1939 a slavila mezi čtenáři obrovský úspěch, když se prodalo více než 100 milionů výtisků, čímž se stala nejúspěšnější detektivkou všech dob.

Světoznámý detektivní román Agathy Christie byl ve Velké Británii nejprve vydán pod názvem Ten Little Niggers (Deset malých černoušků). Byl to odkaz k známé britské písničce, jež má svoji nezastupitelnou roli i v příběhu samotném. Ve Spojených státech kniha vyšla o několik týdnů později pod jménem And Then There Were None (Až tam nezbyl žádný), což představuje poslední verš americké verze této písně, pojednávající ovšem o "Deseti malých indiánech". Dnes se proto můžete setkat se všemi těmito označeními – Deset malých černoušků, Deset malých indiánů a taktéž Až tam nezbyl žádný.

O čem to celé je? Do luxusního sídla na osamělém ostrově se sjíždí zvláštní skupina hostů, přičemž na setkání byli vylákáni každý pod jinou záminkou. U večeře se dozvídají děsivou pravdu o tom, proč se na tajemném místě ocitli – mají být totiž potrestáni za zločiny, které v minulosti spáchali a ty zůstaly nepotrestány. Postupně začne pomyslných figurek v neúprosné hře ubývat a otázkou zůstává, kdo přežije a kdo je vrah. Nejde o první filmovou adaptaci této detektivní novely.

Zdroj: SlashFilm

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest