Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi

Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu
Universal Pictures
Zobrazit další 4 obrázky
Jak se mrtvý hrdina může vrátit? Podle tvůrců nesmíme zapomínat na to, že je série bláznivá a vše je propojeno se vším.

Když byl zveřejněný první trailer na Rychle a zběsile 9, všechny překvapilo, že se v něm ukázal Han. Nejen, že se návrat Sung Kangovy postavy podařil dokonale utajit a zvěsti o něm nepronikly předčasně na internet, ale především je Han už od šestého filmu mrtvý. Historie postavy je přitom maličko složitější.

Režisér Justin Lin Hana poprvé představil v roce 2002 ve snímku Better Luck Tomorrow. Když v roce 2006 chystal Rychle a zběsile: Tokijskou jízdu, rozhodl se Hana vzít s sebou. Závodník měl v příběhu důležitou roli, avšak v závěru filmu zemřel. Justin Lin pak dostal na starost další díl Rychle a zběsile a nechtěl se svého parťáka Kanga vzdát. Proto se rozhodl, že následující díly Rychle a zběsile se budou odehrávat ve skutečnosti ještě před událostmi Tokijské jízdy. Platilo to postupně pro Rychle a zběsile 4-6, kde v roce 2013 Hana jeho nevyhnutelný osud konečně dostihl a Sung Kang i režisér Justin Lin sérii opustili.

V Rychle a zběsile 7 se Torettova parta snažila dopadnout Hanova vraha (Deckard Shaw v podání Jasona Stathama), jen aby se z něj v Rychle a zběsile 8 stal pro hrdiny spojenec. A tak se mezi fanoušky zrodilo hnutí #justiceforhan – tedy „Spravedlnost pro Hana“. Když se Lin dozvěděl, co se v Rychle a zběsile 8 stalo, byl z toho prý dost zmatený. Když se jej na celou situace zeptal jeden fanoušek, Linovi to prý nasadilo brouka do hlavy a právě spravedlnost pro Hana se stala jedním z důvodů, proč se rozhodl k sérii vrátit. Měl pocit, že by se křivda měla napravit.

Han je pro Lina extrémně důležitý a co je možná podstatnější, podle Michelle Rodriguez (představitelka Letty) je Han důležitý pro jednu celou část fandomu, která se s ním jakožto s jedinou asijskou postavou série ztotožňuje. Jak to, že je Han naživu, Rodriguez prozradit nesmí, avšak připustila, že se filmaři nijak netají tím, že je celá série bláznivá. Režisér Lin pak na tu samou otázku řekl, že se to dozvíme, a že ve světě Rychle a zběsile je všechno nějakým způsobem propojené a má to své odůvodnění.

Devátý díl Rychle a zběsile režíruje Justin Lin, scénář napsal Daniel Casey. V hlavních rolích se představí Vin Diesel, Michelle Rodriguez, Tyrese Gibson, Ludacris, Nathalie Emmanuel, Jordana Brewster, John Cena, Finn Cole, Anna Sawai a Vinnie Bennett. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 21. května 2020.

Zdroje: MTV, GamesRadar

Galerie: 5

Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu Rychle a zběsile 9: Režisér, co udělal ze série hit, se vrací kvůli Hanovi | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest