Trump se naváží do oscarových vítězů

Trump se naváží do oscarových vítězů | Fandíme filmu
Trumpovi nevoní Parazit ani Brad Pitt.

Ve Spojených státech se rozjíždí prezidentská předvolební kampaň. Demokraté už mezi sebou pár měsíců vedou vnitrostranický boj o nominaci pro vyzyvatele Donalda Trumpa. Ten mezi republikány zřejmě nebude mít relevantního protikandidáta, tudíž se může vesele obouvat do všeho, co mu přijde dostatečně neamerické, což byla strategie, kterou si osvojil již při minulé volbě. A vzhledem k tomu, jak dopadli letošní Oscaři, nějaké to pošťouchnutí směrem k americké filmové akademii se dalo čekat. Vždyť jak se mohlo stát, že hlavní cenu pro nejlepší film roku dostal jihokorejský snímek? Předpoklad rýpavého a přirozeně i hloupého komentáře se naplnil na předvolebním mítinku v Coloradu, kde si americký prezident neodpustil několik poznámek směrem k Parazitovi.

Trump začal hloubavou otázkou: "Jak nepovedené byly letošní ceny Akademie? Viděli jste to?" A pokračoval ve stejném duchu: "A vítězem se stává film z Jižní Koreje. Co to k sakru mělo znamenat?" Následně se nechal slyšet, že Spojené státy již mají dost problémů s Jižní Koreou, kupříkladu v obchodní sféře. Následně se publika zeptal, zda se jednalo o kvalitní snímek, aby si sám odpověděl, že neví. Jako příklad dokonalosti pak zvolil klasické romantické drama ze třicátých let Jih proti Severu (Gone with the Wind).

Odpověď z filmové branže na sebe nenechala dlouho čekat. Neon, distribuční společnost snímku Parazita, reagovala na twitteru slovy: "Pochopitelně, vždyť neumí číst." Byla to přirozeně narážka na fakt, že člověk jako Trump nedokáže docenit cizojazyčný film s titulky.

Trump si rovněž vyřizoval účty s Bradem Pittem. Ten si během projevu po zisku sošky za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli neodpustil poznámku ohledně průběhu procesu impeachmentu, který byl proti Trumpovi v minulých měsících veden. Narážel tím na fakt, že americký prezident blokoval svědeckou výpověď poradce pro národní bezpečnost Johna Boltona. Trump v reakci na to uvedl, že nikdy nebyl Pittovým fanouškem a že oblíbený herec není zrovna nejmoudřejší. Prostě klasický Donald Trump.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu