The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru

The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu
A24
Zobrazit dalších 7 obrázků
Do snového zpracování tradičního staroanglického příběhu byl obsazený Dev Patel, takže internetové protesty na sebe určitě nenechají dlouho čekat.

Produkční společnost A24, která se zaměřuje na celou škálu zajímavých nezávislých filmů, si loni zažila velmi slušný rok. Do kin totiž přinesla celou řadu opravdu vydařených projektů, kterým vévodí například Midsommar, The Lighthouse, Uncut Gems nebo The Farewell. A vypadá to, že ani letos nebude nijak otálet. Opravdu nadějně vypadá třeba The Green Knight, ve kterém se tvůrci rozhodli ponořit do vod legend, fantasy, podvědomí, pseudo historie a snového surreálna. Jak přesně to bude vypadat se můžete dozvědět v nově vydaném traileru.

The Green Knight nachází v inspiraci v artušovské legendě o Siru Gawainovi a Zeleném rytíři. Ta vypráví příběh, ano uhodli jste, Sira Gawaina - nejmladšího člena rytířů Kulatého stolu a Artušova synovce. Ten se vydá utkat se se Zeleným rytířem - zeleným obrem, který jednoho dne přijel na Kamelot s výzvou, aby ho kterýkoliv z rytířů sťal jeho sekerou, za rok a za den by ho však potkal stejný osud. Tuto výzvu Sir Gawain přijme a obrovi usekne hlavu. Ten však stále žije a hlavu si znovu nasadí. Siru Gawainovi tedy nezbývá nic jiného, než se vydat na cestu ke svému nevyhnutelnému konci.

Alespoň podle traileru se pak můžeme těšit na opravdu nevšední a zajímavou podívanou. Z ukázky totiž čiší opravdu hutná atmosféra a vyprávění plné až snových výjevů. Režie snímku se ujal David Lowery, který má za sebou filmy jako A Ghost Story nebo Pete’s Dragon. V hlavní roli se objeví Dev Patel, dále pak Alicia Vikander, Joel Edgerton, Barry Keoghan nebo Sean Harris. Celosvětové premiéry se The Green Knight dočká 29. 5. 2020, o české ani slovenské zatím nepadlo ani slovo. 

Zdroj: SlashFilm

Galerie: 8

The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu The Green Knight: Surreálně imaginativní pohled na artušovskou legendu v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu