Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka

Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Urostlému Švédovi by motorová pila v ruce dozajista slušela.

Kdo by to řekl, ale Dolph Lundgren, akční legenda (ač dnes značně pohaslá), byl údajně velice blízko tomu, aby si zahrál masového vraha známého jako Leatherface v hororovém thrilleru Texaský masakr motorovou pilou z roku 2003. Snímek Marcuse Nispela byl remakem stejnojmenné hororové klasiky z roku 1974, kterou natočil Tobe Hooper. Jednalo se o solidní krvavou řež, v níž s motorovou pilou řádí výše zmíněný šílenec. Nispelův remake už byl přijat o poznání hůře, respektive dosti rozpačitě. Část fanoušků jej sice vzala na milost, ale byli si vědomi toho, že kvalit originálu nedosahuje. Leč nebyla to žádná tragédie a na Jessicu Biel v hlavní roli se dívalo velice příjemně. Druhá polovina divácké obce trvala na tom, že brutální slasher se jenom přiživuje na svém předchůdci, pošlapává Hooperův odkaz a de facto nemá nic, čím by diváka mohl zaujmout.

Obrovského krvelačného maniaka si zde zahrál Andrew Bryniarski, ale vůbec tomu tak být nemuselo. Nejdříve byla totiž role nabídnuta švédskému svalovci Dolphu Lundgrenovi, jehož si všichni dozajista pamatujete jako Ivana Draga z Rockyho IV či Gunnera Jensena z Postradatelných. V roce 2018 pak na sebe upozornil v komiksovce Aquaman. Když mu bylo nabídnuto, aby si střihnul roli Leatherface, odmítl kvůli rodinným důvodům. Prý tehdy nechtěl být tak dlouho od rodiny, tudíž z jeho účasti nakonec sešlo. Bylo by zajímavé vidět, jak by si Lundgren s tímhle partem poradil. Fyzicky by rozhodně problém neměl, což lze ovšem říci i o Bryniarskim, jenž se v minulosti věnoval kulturistice a ztvárnil kupříkladu i Zangiefa v nepovedené filmové adaptaci mlátičky Street Fighter z roku 1994. Bylo tedy logické, že po Lundgrenově zamítavé reakci studio New Line Cinema sáhlo zrovna po něm.

Oficiální synopse filmu z roku 2003: Producent Michael Bay (Skála, Armageddon, Pearl Harbor) připravil pro diváky brilantní horor. Film, který musíte vidět, i když při něm budete zavírat oči. S víkendovou tržbou 29,1 milionů dolarů během prvních tří dnů promítání se horor Texaský masakr motorovou pilou zařadil mezi nejúspěšnější filmy letošního roku. Není divu, jeho producentem je slavný režisér Michael Bay, který má za sebou hity jako Skála, Armageddon, Pearl Harbor, Mizerové a Mizerové II. Příběh filmu je inspirován skutečnou událostí, která se odehrála v Texasu v roce 1973. Skupina projíždějících teenagerů tehdy svedla na odlehlé farmě boj o holé přežití s rodinou psychopatických zabijáků.

Zdroj: ScreenRant

Galerie: 10

Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu Dolph Lundgren málem ztvárnil legendárního hororového zabijáka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest