V2. Escape From Hell: Chystá se první akční velkofilm natáčený kompletně na výšku

V2. Escape From Hell: Chystá se první akční velkofilm natáčený kompletně na výšku | Fandíme filmu
Režisér Wanted vždycky rád experimentoval, tak uvidíme, jak úspěšný bude tentokrát.

Producent, scenárista a režisér Timur Bekmambetov sice nepatří k Hollywoodským stálicím, leč pár zajímavých zářezů ve filmografii už má. Naposledy spoluprodukoval chválené drama Pátrání (Searching) s Johnem Cho v hlavní roli a v minulosti zrežíroval kupříkladu historický opus Ben Hur nebo akční thriller Wanted. Příští týden by měl začít natáčet válečný snímek V2. Escape From Hell, který bude mít tu zvláštnost, že vznikne ve vertikálním formátu (na výšku), nikoliv v širokoúhlem. Formát byl již dříve zpopularizován službami jako TikTok a Snapchat, kam uživatelé nahrávají krátká mobilní videa. Chystaný film bude točen primárně pro mobilní zařízení.

Příběh bude sledovat osudy Mikhaila Deyatayeva (Pavel Priluchny), sovětské pilota zajatého během druhé světové války nacisty a umístěného do koncentračního tábora, odkud posléze za pomoci únosu letadla utekl. Vyprávění vychází ze skutečných událostí. Natáčet se bude v Rusku a rozpočet by se měl pohybovat kolem deseti milionů dolarů, což v ruských podmínkách může udělat dost muziky (pro ilustraci: Denní hlídka stála zhruba 4 miliony dolarů, Stalingrad 30 milionů, Attraction 18 milionů, Ochránci 5 milionů). S premiérou se počítá na jaro 2021 a vzniknou dvě verze - ruskojazyčná a pro mezinárodní trh i anglicky mluvená, jež by měla obsahovat i nějaké scény navíc (například bombardování Londýna Němci).

Titulní obrázek je ilustrační. V komentářích schválně dejte vědět, zda vás sledování filmů na výšku láká, popřípadě, zda jste schopní sledovat celovečerní film na mobilním telefonu.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu