Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce

Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
I když technologie "oživování" zesnulých herců umožňuje, Marvel k této variantě sáhnout nechce. 

Příběh prvního filmového spin-offu Hvězdných válek, s názvem Rogue One: A Star Wars Story vyžadoval návrat Petera Cushinga do role admirála Tarkina. Herec byl ale v době natáčení už nějakých 22 let po smrti, jeho návrat na stříbrné plátno tak umožnila magie počítačových efektů. O procesu digitálního oživení herce si můžete přečíst zde. Ovšem to nebylo naposledy, co museli u Disneyho sáhnout k digitální podobě postavy. Natáčení deváté epizody Hvězdných válek se zkomplikovalo po úmrtí Carrie Fisher, představitelky Leii Organy. Na rozdíl od Petera Cushinga, jehož obličej musel být kompletně vygenerován pro potřeby filmu, pro scény, ve kterých vystupovala Carrie bylo užito archivních záběrů, které se s pomocí triků pouze zasadily do nově vzniklých scén (vyjma flashbackových scén, které byly natáčeny podobně jako v případě Cushinga).

Marvel, který s radostí starší herce omlazuje pro potřeby scén z minulosti, ale nehodlá k digitálnímu oživování sáhnout. K tématu se vyjádřila výkonná viceprezidentka produkce u Marvelu Victoria Alonso slovy „nezvažovali jsme to“. Více se ale k problematice vyjádřil tvůrce digitálních triků pro film Captain Marvel, Craig Hammack:

„Je to něco, o čem víme, protože ty možnosti tam jsou a zároveň doufáme, že nebudou užity nezodpovědně. Osobně nechci vidět něco, co není přímo herecký a umělecký výkon daného herce.“

Hammack tak naráží na etickou stránku věci. Zde bychom se mohli ohlédnout za nedávnými informacemi o možném digitálním oživení Jamese Deana pro film, ve kterém by hrál hlavní postavu. Tento nápad byl provázen nespokojeností mnoha lidí, kterým přijde zbytečné digitální oživení pro film jako neuctivé.

Když se ale vrátíme k Marvelu, ten se rozhodně nebojí CGI postav a charakterů, vždy si ale zakládá na práci s daným hercem (jmenovitě třeba Mark Ruffalo jako Hulk nebo Josh Brolin jako Thanos). „Zkušenost s Hulkem a Thanosem ukázala, že aby tyto digitální postavy fungovaly, je nutné mít živý herecký výkon Marka Ruffala a Joshe Brolina,“ dodala Alonso. Když se podíváte na záběry z natáčení marvelovek, můžete si všimnout, že například právě Brolin propůjčil Thanosovi nejen obličej, ale i pohyby, i když musel nosit jistě nepohodlný postroj, byl na natáčení přítomný osobně, což činí Thanose tolik uvěřitelným.

Jak se na digitální oživování tváříte vy? Kdy by k němu mohli a neměli tvůrci sáhnout. Dejte nám vědět do komentářů.

PS: V deváté epizodě Hvězdých válek si zahrála i dcera Carrie Fisher, která se objevila ve flashbackových scénách, v nichž mladá Leia trénuje se svým bratrem Lukem v umění Jedi. V těchto záběrech propůjčila mladé Leie své tělo a pohyby, v postprodukci jí ale byl "nasazen" obličej její matky. Billie Lourd si v nové trilogii zahrála též důstojnici Connix na straně povstalců. 

Zdroj: Yahoo, Screenrant

Galerie: 6

Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu Marvel nechce digitálně oživovat zesnulé herce | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest