Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný

Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Propojení dvou vesmírných "monster" sérií mohlo vypadat podstatně jinak.

Když v roce 2004 spatřilo světlo světa akční sci-fi Vetřelec vs. Predátor (AVP: Alien vs. Predator), fanoušci obou monster nebyli zrovna nadšení. Paul W.S. Anderson se s tím příliš nepáral a natočil dobrodružnou slátaninu, která absolutně postrádala jiskru a plíživou atmosféru sólovek obou vesmírných zabijáků. Z vetřelců udělal lovnou zvěř a predátora zbavil tajemné aury. Fungovalo to spíše méně, ovšem pořád lépe než absolutně ohavná dvojka. Dneska už si drtivá většina fanoušků na tenhle biják nevzpomene, ale bůhví, jak by to dopadlo, kdyby byl crossover natočen dle scénáře z roku 1991. Ten napsal Peter Briggs a nesl pracovní název The Hunt: Alien Vs Predator.

V tu dobu se pilně pracovalo na třetím Vetřelci (1992) a údajně jedním z důvodů, proč Sigourney Weaver chtěla, aby Ripleyová na konci zemřela, bylo, že nestála o to být součástí nějakého crossoveru. Nepřišlo jí to jako dobrý nápad a současně byla pyšná na vetřelčí frančízu a nechtěla odkaz pošlapat. Briggsův scénář však nebyl údajně špatný, leč k realizaci nikdy nedošlo. Po letech se pak projektu chopil Anderson, poslal expedici archeologů na Antarktidu a krvavý přechodový rituál mohl začít. I když film finančně celkem uspěl, reakce byly rozpačité a hovořilo se o slabém příběhu a nevhodném ratingu PG-13.

Z Briggsova původního scénáře nezbylo v Andersonově verzi takřka nic. Převážná část filmu se měla odehrávat na lidskými kolonisty obydlené planetě Ryushi, kam predátoři, mající pod kontrolou vetřelčí královnu, záměrně kvůli lovu vystřelili kapsli s vetřelčím vajíčkem. Celé se to však zvrhne a predátoři musí čelit záplavě xenomorphů. Dopodrobna je děj rozebrán v přiloženém videu a faktem je, že tenhle scénář z velké části vycházel z komiksů vydavatelství Dark Horse Comics.

Jak by film vypadal, kdyby se točilo podle Briggsova scénáře, samozřejmě nelze zpětně posoudit. Nyní se zdá, že AVP frančíza je díky snímku Vetřelci vs. Predátor 2 (Aliens vs. Predator: Requiem) pro tuto chvíli mrtvá.

Expedice skupiny archeologů je na počátku 21. století vedena průmyslovým miliardářem Charlesem Weylandem do Antarktidy. Ten totiž věří, že s pomocí satelitů s termálním snímáním objeví zbytky starověkých chrámů, které by měly být starší než egyptské či aztécké pyradimy a měly by být schovány pod ledem. Jakmile tým najde zbytky lidských těl s dírami v hrudních koších, znamená to pravděpodobně, že chrám bude asi obydlen. Co je však horší, do chrámu příchází pět mladých predátorů za účelem vykonání rituálu dospělosti, který vyžaduje souboj na život a na smrt proti Vetřelcům. Brzy přijde boj, rozhodující o tom, která z ras má právo na život a která ne.

Zdroje: ScreenRant, ScreenRant II

Vetřelec vs. Predátor

13.08.2004 | USA, Velká Británie, Kanada, Česko, Německo
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný
Info o filmu

Galerie: 10

Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu Video: Vetřelec vs. Predátor měl být původně úplně jiný | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu