Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě

Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Když do vzniku filmu kecá příliš mnoho lidí, nikdy to neskončí úspěchem.

Relativně nedávno jsme u nás na webu psali o tom, jaké potíže provázely produkci propadáku Dolittle s Robertem Downey Jr. v hlavní roli. Snímek s ohromným rozpočtem 175 milionů dolarů nedokázal ani zdaleka naplnit ambice a bezpochyby skončí v mínusu. A teď tu pro vás máme ještě několik zajímavých detailů, které vypluly v minulých dnech na povrch. Jak víme, po testovacích projekcích nebylo studio spokojeno s tím, jak režisér Stephen Gaghan snímek pojal. Materiál byl příliš vážný a málo hravý, což pro rodinnou komedii není úplně ideální. Následovaly tudíž masivní dotáčky a přetáčky, v nichž se do filmu přidávala zvířátka a humor (vtipné scény). K dotáčkám byl povolán i scenárista John Whittington, aby se pokusil nějak materiál obohatit. Sešel se proto i s Downeym, jemuž ukázal několik návrhů a prodiskutoval s ním zamýšlené změny ve scénáři. Nicméně s pochopením se zrovna nesetkal. Downey nové nápady s úsměvem odmítl, neboť se chtěl stát spasitelem sám. Bohužel, zásahy vycházející z Downeyho hlavy se evidentně minuly účinkem, když film nejenže zklamal po finanční stránce, ale žádný velký úspěch nesklízí ani u kritiků.

Možná největším průšvihem pak je, že Dolittle zabil na hezkých pár let celou frančízu. Universal od začátku počítal s možností natočit pokračování. Je to logické, když se jim podařilo do hlavní role obsadit takhle zářivou hollywoodskou hvězdu a na režijní/scenáristickou sesli usadit oscarového tvůrce. A v osobě Gaghana byl možná tak trošku problém. Režisér a scenárista si evidentně se studiem řádně nevykomunikoval, jak by měl vlastně výsledek vypadat a dopadlo to tragicky. Nespokojení hlavouni začali najímat další a další tvůrce. Nejprve byl prý osloven Seth Rogan, jenž přispěl se svou troškou do mlýna a řekl, co by se dle jeho soudu mělo změnit. Vzhledem k pracovní vytíženosti však u projektu nemohl zůstat, proto byl ke stolu přizván Chris McKay. Ten se dal hned do práce a ruku v ruce s Downeym začali připravovat přetáčky. Jenže ani McKay u Dolittla nevydržel, poněvadž se mu otevřela možnost režírovat film The Tomorrow War s Chrisem Prattem v hlavní roli, tudíž pochodeň převzal Jonathan Liebesman. Sám Gaghan od projektu neutekl, ale když se člověk podívá, kolik lidí do scénáře a prakticky do dokončeného snímku zasahovalo, nelze se divit, že vzniknul nemastný a neslaný guláš.

Zdroje blízké filmu rovněž hovoří o tom, že směřování přetáček určoval z velké části Downey (z pozice hvězdy a producenta), takže těch vlivů bylo na jednoho Dolittla možná až přespříliš. Kupříkladu dnes už (nechvalně) proslulá scéna s drakovou kolonoskopií/zácpou má být také jeho idea. Downey byl prý otevřený jakémukoliv nápadu a nikdy neopomněl nic okomentovat a posoudit. Sice se mluví o tom, že žádné velké třenice na place nebyly, jenže tomu se věří vážně těžko. Jak se zdá, Iron Man měl pocit, že může do všeho kecat a dopadlo to neslavně. Prostě příliš mnoho kuchařů v kuchyni nedělá dobrotu.

Oficiální synopse distributora: Doktor Dolittle byl tak výjimečný, že ho jmenovali osobním lékařem anglické královny Viktorie. Jenže to bývávalo. Před pár lety ovdověl a od té doby samotaří v ústraní, za zdmi svého kdysi velkolepého sídla, obklopený smečkou zvířecích přátel, s nimiž si rozumí lépe než s lidmi. Jenže pak mu vpadne do života jeden drzý kluk, jenž si vzal do hlavy, že bude jeho učedníkem, a zároveň ho povolají ke královně, kterou sklátila smrtelně nebezpečná choroba. A protože lék proti téhle nemoci se nalézá pouze na mýty opředeném exotickém ostrově, musí se Dolittle vydat na velmi dobrodružnou plavbu do neznáma. Samozřejmě v doprovodu svých přátel, mezi nimiž je i ustrašená gorila, praštěná husa, cynický pštros, optimistický lední medvěd nebo neuvěřitelně chytrý papoušek. Početný tým bude potřeba, protože Dolittle má před sebou nebezpečí, na která není ani trochu připraven, a v patách mu chvátá banda nepřátel, která chce jeho plán na záchranu královny za každou cenu překazit.

Režie Stephen Gaghan. V hlavních rolích Robert Downey Jr., Tom Holland, Rami Malek, Emma Thompson, Marion Cotillard, Ralph Fiennes, Michael Sheen, Selena Gomez, Antonio Banderas, John Cena, Carmen Ejogo, Craig Robinson, Jessie Buckley, Octavia Spencer, Jim Broadbent nebo Kumail Nanjiani. Česká premiéra proběhla 16. ledna 2020.

Zdroj: THR

Galerie: 11

Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu Dolittle: Dračí zácpa prý byla Downeyho nápad, aneb další podrobnosti o filmové katastrofě | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest