Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top filmy na iTunes

Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 9 obrázků
Čínský virus je pro lidi zároveň strašákem i atraktivním námětem ke koukání na televizi.

Výborně obsazený a slušně natočený film Nákaza z roku 2011 zažívá trochu nahořklý comeback. Těžko říct, zda divákům jeden virus nestačí a tak se dívají ještě na další, ale jisté je, že koronavirus vynesl film Stevena Soderbergha na desátou příčku nejpopulárnějších filmů služby iTunes. Snímek tak z čista jasna dělal společnost novým kouskům jako Ad Astra a Tenkrát v Hollywoodu. V minulém čase píšu, protože do Top 10 Nákazu divácký zájem vyšvihl ještě v úterý a od té doby její nakažlivost trochu opadla. Pořád ale figuruje na čtrnácté pozici mezi Zlobou: Královnou všeho zla a Rambem: Poslední krví.

Takže takhle působí virová hrozba na filmové fanoušky. Horší je to s působením viru na filmaře - kvůli snahám o snížení počtu infikovaných v Číně trpí už i produkce filmů. S dějem Nákazy se v podstatě potýkají na vlastní kůži a filmový průmysl už začal střádat. Zavřená kina či zastavená natáčení, o tom a o dalších podrobnostech se můžete dočíst v nedávném článku.

Jestli vám Nákaza před lety unikla, jedná se o konstrukt sledující šíření neznámého viru z Číny (povědomé, že?). Ve filmu se představili Gwyneth Paltrow, Matt Damon, Marion Cotillard, Jude Law, Lawrence Fishburne nebo Kate Winslet. S nebezpečnou nákazou se museli vypořádat přibližně takovým způsobem, jakým by se postupovalo i v případě reálné pandemické hrozby. Příběh sleduje opatření přijímána ve snaze zamezit šíření choroby, panikařící populaci a vědce snažící dostat vše pod kontrolu. Divák celou dobu sleduje horšící se situaci a netuší, zda se vůbec dočká uspokojivého konce.

Zatímco na iTunes si lidé našli svůj film sami, Netflix se snaží aktivně je zaujmout. Videoslužba v těchto dnech láká diváky na novou dokumentární sérii Globální pandemie (Pandemic), pojednávající o boji s chřipkou a snaze zabránit chřipkové pandemii. S velice příhodně načasovanou premiérou (22. ledna) se do poptávky trefili znamenitě. No a zajímá-li vás problematika různých virů a nákaz ještě víc, můžeme vám připomenout ještě loňský hraný dokumentární seriál z produkce National Geographic s názvem Zákeřná ebola (The Hot Zone). Pracoval na něm Ridley Scott a rekonstruuje střet lidí s tímto onemocněním a hrozbu jejího rozšíření na americkou půdu.    

Níže si můžete přehrát trailery na všechny zmíněné projekty.

 

 

Zdroje: Popvortex, THR

Galerie: 10

Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu Nákaza je během hrozby koronaviru mezi top  filmy na iTunes | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest