Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy

Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Jeden naváže na to, co už známe, druhý by měl přinést na robotí měňavce zbrusu nový pohled.

Studio Paramount objednalo scénáře hned pro dva různé Transformers filmy. Naposledy jsme sérii viděli v kinech v prosinci 2018, kdy dorazil Bumblebee. Ten byl dobře hodnocený, ale ze všech snímků měl nejnižší tržby. Série dlouho platila za jeden z mála hitů Paramountu, avšak kvalita od jedničky strmě klesala a spolu s pátým dílem konečně i běžným divákům došla trpělivost a začali ztrácet zájem. Výrazně lepší spin-off s Bumblebeem sérii přes pozitivní přijetí zpátky ke hvězdám vrátit nedokázal.

Více než rok po Bumblebeem se dozvídáme, že hračkářský gigant Hasbro a Paramount hodlají se značkou nadále pokračovat a chystají se hned dva různé filmy. Jeden píše Joby Harold a měl by se nějakým způsobem vracet do světa, který nakousl Bumblebee. Druhý potom píše James Vanderbilt (ten údajně potají pracuje už od loňského dubna) a měl by zpracovávat Beast Wars. To je odnož Transformerů, která pojednává o části robotů, která je vržena v čase zpátky do zemské prehistorie. Tady spolu zápasí dvě znesvářené frakce, Maximalové a Predaconi, kteří se nemění na dopravní prostředky, ale na pravěká zvířata. Hračky doprovázal animovaný seriál z let 1996-99, v jehož posledních dílech Maximalové museli chránit spící Autoboty, kteří před lety přistáli na Zemi a čekají na to, až se jednou probudí v naší přítomnosti. Nový film tedy stále může být nějakým způsobem navázaný na to, co už diváci znají.

Z pohledu běžného diváka těžké říct, zda Beast Wars přinesou (minimálně po vizuální stránce) něco výrazně jiného než Dinoboti, které jsme potkali už v Transformers: Zánik. Ve finále ale u podobných velkofilmů stejně vždycky závisí daleko víc na realizaci, než na prvotním námětu. V tomhle směru však lze mít jisté pochyby. Joby Harod za sebou nemá zatím žádný vyloženě vynikající film, jeho největším projektem, pod kterým nakonec byl skutečně podepsaný jako scenárista, je nešťastný Král Artuš: Legenda o meči. James Vanderbilt sice napsal Fincherova Zodiaca, ale jinak také dosud bral hlavně kšefty, které jsou vnímané jako průměrné - například Amazing Spider-Man 1 a 2 nebo Den nezávislosti: Nový útok.

Vypadá to, že studio nenechá scenáristy psát konkurenční projekty, aby nakonec realizovalo ten lepší, ale skutečně prý hledá dva různé režiséry a co nejdřív chce začít s přípravami. Uvidíme, jak to nakonec dopadne, protože už docela dost transformerských projektů zmizelo v propadlišti dějin (viz související články na konci textu). Nicméně jedno je jisté. Paramount potřebuje hity jako sůl a populárních značek má zoufale málo, takže dříve či později nějaké Transformers v kinech uvidíme.

Zdroje: THR, Variety, Deadline

Galerie: 5

Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu Transformers: Série s obřími roboty chystá hned dva nové filmy | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu