Šéf Disneyho loni měl o čtvrtinu horší výplatu. Stále vydělal desítky milionů

Šéf Disneyho loni měl o čtvrtinu horší výplatu. Stále vydělal desítky milionů | Fandíme filmu
Když běžný smrtelník ztratí čtvrtinu výplaty, možná nedoplatí nájem. Když se to stane Bobu Igerovi, tak si celou vaši čtvrť nekoupí hned, ale na splátky.

Chudák Bob Iger. V roce 2019 mu oproti 2018 klesly příjmy o 28 procent. Podobné politování by přinejmenším platilo, kdybychom se bavili o výplatě běžného smrtelníka. U Igera to znamená, že si loni přišel „jenom“ na 47 a půl milionu amerických dolarů

Tři miliony šéf Disneyho dostal „na ruku“. Dalších skoro 22 milionů činil jeho bonus. A dalších zhruba dvacet milionů získal prostřednictvím Disneyho akcií. U těch se sluší říct, že akcie nedostává Iger okamžitě, takže by do budoucna mohly zvýšit nebo ztratit hodnotu. Celková částka mohla být ještě o pět milionů vyšší, kdyby se Bob dobrovolně nezřekl pětimilionového bonusu, který mu měl být vyplacený za to, že u firmy zůstal do července 2019.

Bonusu se zřejmě vzdal v návaznosti na kritiku jeho obří předloňské výplaty, která i s bonusy a akciemi dosáhla výše 65,6 milionu dolarů. Výplata byla tehdy tak vysoká především proto, že Iger svolil, že s firmou zůstane až do roku 2021. Takhle vysokou částku CEO obdržel i přesto, že mu společnost nakonec loni zamítla ještě bonus ve výši 13,5 milionu dolarů.

Přijdou vám částky, které létají vzduchem šílené? Možná jsou, nicméně pamatujte, že jen v kinech loni Disney jako vůbec první studio světa utržil přes 10 miliard dolarů a dále upevnil své postavení na trhu zábavy, když koupil studio Fox, spustil platformu Disney+ a otevřel zábavní park Star Wars. A akcionáři Disneyho zjevně věří, že skvělé výsledky jsou v prvé řadě Igerovou zásluhou. O tom, jak nepostradatelně jej firma vnímá, možná svědčí i výplaty dalších čelních představitelů, které se pohybují „pouze“ v úrovni 10-15 milionů dolarů.

Takže až se vás v příštím životě paní vychovatelka bude ve školce ptát, čím chcete být, až vyrostete, neříkejte, že Kačerem Skrblíkem. Jako šéf Disneyho můžete v penězích plavat doopravdy.

Zdroj: Variety

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest