Mizerové 4 už se píší, Will Smith a Martin Lawrence se vrátí

Mizerové 4 už se píší, Will Smith a Martin Lawrence se vrátí | Fandíme filmu
Čeho bychom se mohli ve čtvrtém díle série dočkat?

Mizerové navždy si vysloužili lehce nadprůměrné recenze (v tuhle chvíli je průměrná známka na Rotten Tomatoes 6 z 10) a podle prognóz by snímek měl během úvodního svátečního víkendu jen v USA utržit mezi 40 a 50 miliony dolarů. To je na mládeži nepřístupnou kriminálku hodně slušná částka, takže není divu, že se okamžitě objevily zprávy o přípravách dalšího pokračování.

Scénář Mizerů 4 píše Chris Bremner, který se podílel už na třetích Mizerech. Počítá se s tím, že se vrátí jak Will Smith, tak Martin Lawrence. A pokud vše půjde podle plánu, mělo by další pokračování dorazit daleko dříve než po sedmnácti letech, které dělí trojku od dvojky.

Původně byl oznámená premiéra Mizerů 3 na rok 2017 a čtyřku jsme měli vidět v roce 2019. Když se však přípravy trojky odložily, čtvrtý film posléze z výhledu premiér zmizel. Není zřejmé, zda byly původně scénáře pro třetí a čtvrtý díl připravovány s plánem na jakoukoliv návaznost, a pokud ano, tak stejně tak nevíme, jak moc nakonec Mizerové navždy případného prapůvodního plánu drželi.

Následují spoilery k filmu Mizerové navždy

O čem by čtvrtý snímek mohl pojednávat? Třetí film sice provázel propagační slogan „Ještě jednou naposledy“, nicméně to nevypadá, že by se jej ústřední dvojka hodlala nějak držet. V závěru Mizerů navždy Mike (Smith) působí dojmem, že se nenechá zmámit k tomu, aby nebezpečné řemeslo pověsil na hřebík a Marcus (Lawrence) naopak opět našel v práci zalíbení a ověřil si, že v důchodu se nudí. Jejich další policejní práci by tak nemělo nic bránit. Znovu by na ni nemuseli být sami, na konci trojky to vypadá, že jednotka „mlaďochů“ (Vanessa Hudgens, Alexander Ludwig, Charles Melton), se kterou spolupracovali ve svém aktuálním dobrodružsví, bude fungovat i nadále, po tom, co se po závěrečném úspěchu urovnaly spory s policejním vedením.

Vyloženě k další budoucnosti však odkazovala titulková scéna trojky. V té Mike přichází za svým uvězněným synem Armandem (Jacob Scipio) a nabízí mu možnost, jak alespoň částečně odčinit zločiny, které v Mizerech navždy spáchal. Je zřejmé, že nějakým způsobem bude moci spolupracovat s hodnými hochy, ať už jako regulérní polda, poradce se zločineckou expertizou, jako kontaktní osoba s nějakou zločineckou skupinou popřípadě jako člen nějaké černé operace či infiltrace v utajení, jakou si v mládí prošel i Mike.

Pošťuchování rodiče a dítěte, kteří se dosud neznali, bývá v komediích vděčným tématem, tak uvidíme, zda se právě touhle cestou vydají Mizerové 4. Zároveň se ale sluší připomenout, že Armando spáchal mnoho zločinů (byl jedním ze dvou hlavních záporáků trojky) a zabil hrdinům dobrého přítele. Jestli z něj série automaticky udělá klaďase, se kterým najednou všichni vycházejí (podobně, jako se to stalo například s postavou Jasona Stathama v sérii Rychle a zběsile), je docela dobře možné, že alespoň část fanoušků to tak docela nepotěší... 

Zdroje: THR, Collider,

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest