Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou

Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Moderátor Gervais označil politické kázání hollywoodských hvězd za pokrytecké. Ty se se však nedaly a plamenně se o současných problémech hřímaly dál.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

V noci na dnešek se rozdávaly 77. Zlaté glóby. Kompletní přehled výsledků najdete tady. Jak se vydařil vlastní předávací ceremoniál? Podobné akce vždy bojují s tím, zda mají hlavně bavit diváky nebo být uctivé k oceněným. Atmosféra v sále často balancuje někde na hraně oslavy filmu (a televize) a nabubřelou přehlídkou veledůležitosti partičky boháčů z filmových plakátů. Moderátor večera Ricky Gervais trval na tom, že je to spíš to druhé a celebrity se vesměs předháněly v tom, kdo přesvědčivěji zahraje, že sžíravý komik nic neřekl.

Gervais moderoval Glóby popáté. Už během svých předchozích vystoupení se s chutí trefoval do Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu (která Zlaté glóby rozdává), stejně jako do herců a tvůrců, kteří se předávání účastní. Kdysi byl jeho ostrý přístup jednoznačným hitem, během let se poněkud okoukal a možná až přejedl. Letos Gervais okázalý nezájem a zhnusení, se kterými večer uváděl, dotáhl do extrému. Do publika se trefoval skutečně bez zábran a bez přátelského pomrknutí, kterým jej v minulosti doprovázel. Otevřeně hlásal, jak je celý večer zbytečný a vystupováním jasně dával najevo, jak ho celá akce obtěžuje. Gervais jako by si udělal sport z toho, jak moc lze kydat hnůj na někoho, kdo vás zaměstnává. Celý večer končil prohlášením, že je rád, že je konečně konec a nemusí se zabít. S hosty se loučil slovy: „A teď všichni jděte do pr….“.

Během většiny večera se Gervais držel v pozadí, jeho přítomnost působila vlastně až zbytečně a každé další nakládání hvězdám v podstatě už jen jako laciná snaha dostát pověsti nejneomalenější osoby v místnosti, která se pokusí udělat ten nejkontroverznější vtip. Pokud bychom však zůstali u úvodního monologu, ten měl docela říz. Kromě klasického rozdávání ran pod pás přišel Ricky s trefnou tečkou, kdy celebritám více méně řekl, že žijí ve svých zlatých klíckách a o skutečném životě vědí kulové. Do školy chodily kratší dobu než Greta Thunberg a s chutí kasírují miliony od společností, jako je Apple, které staví svůj úspěch na manuální práci dětí z třetího světa. Všichni pokrytečtí vítězové by se tedy měli zdržet politického mudrování, ve svých proslovech pokorně poděkovat agentovi a Bohu a potom tiše vysmahnout.

Celebrity Gervaise naprosto ignorovaly a velká část z vystupujících se společenských a politických témat dotkla. A to porovnání fungovalo krásně. Snadno se potom šlo postavit na oba konce spektra: Dát zapravdu moderátorovi a přitakat, že hvězdy s nákladným životním stylem a privilegii těžko mohou rozdávat rozumy. Nebo si říct, že takhle cynický přístup je k ničemu, a nějaká snaha je jednoznačně lepší než nihilismus. Pravda zajisté, jak už to tak bývá, bude někde uprostřed.

Další kapitola »

Galerie: 12

Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu Zlaté glóby: Celebrity přišly kázat a snášet posměšky za to, že příliš kážou | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest