První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu

První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu | Fandíme filmu
Zobrazit další 3 obrázky
Odpověď brazilské náboženské skupiny na třičtvrtěhodinovou satirickou blbinku mohla stát životy.

Na loňské svátečné období bude humoristická skupina Porta dos Fundos asi ještě nějakou dobu vzpomínat. Brazilští youtubeři natočili pro Netflix vánoční speciál První pokušení Krista (The First Temptation of Christ / A Primeira Tentação de Cristo) a od domácího publika si odnesli vlnu kritiky. Krátce po vydání začátkem prosince se proti dílu začala šířit masivní petice čítající přes dva miliony podpisů, žádající stažení filmu z nabídky streamovací služby. Důvodem je homosexuální vyobrazení Ježíše. Za zmínku stojí, že proti tomuto dílku se veřejně ohradil i brazilský prezident Jair Bolsonaro.

Parta stojící za filmem tehdy prohlásila, že si cení tvůrčí svobody a satirického humoru na nejrůznější společenská témata a věří, že svoboda projevu je základnou složkou demokratické země. To ovšem netušili, že si pro ně pochybná skupina "věřících" na 24. prosince připravila dárek v podobě útoku na jejich kanceláře. Ten proběhl formou vhození Molotovových koktejlů do budovy, kde byl následný požár uhašen přítomnou ostrahou objektu. Nikdo nebyl zraněn.

Zatímco společnost Netflix s žádným stanoviskem nepřišla, autoři snímku útok odsoudili a postoupili úřadům záznamy z bezpečnostních kamer. „Prioritou pro nás momentálně je bezpečnost našeho týmu. Zůstáváme jednotní, silní, inspirovaní a jistí, že naše země přežije nenávistnou bouři a láska se svobodou projevu převládnou.“

Jak to tak bývá, filmový počin dle internetových hodnocení ani za moc nestojí, ale pro nepřiměřenou formu protestu stihnul obletět celý svět. Níže si můžete pustit trailer (v originálním znění) a udělat si aký takýj názor sami.

Děj filmu pojednává o Kristovi, který se vrací z pouště a oslavuje své třicáté narozeniny. Své rodině při této příležitosti představuje svého přítele Orlanda.

Zdroje: Deadline

Galerie: 4

První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu | Fandíme filmu První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu | Fandíme filmu První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu | Fandíme filmu První pokušení Krista: Komedie o gay Ježíšovi vyvolala násilnou odezvu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest