Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná

Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Světová válka Z prošla výraznými přetáčkami, které pořádně zamávaly s rozpočtem. Jak měl původně vypadat třetí akt filmu?

O problematické produkci apokalyptického zombie fláku jsme psali již mnohokrát. Naposledy jste se u nás mohli dočíst, jak vlastně mělo vypadat případné pokračování, kolem kterého dlouhou dobu chodil David Fincher. První (a zdá se, že i poslední) film prošel na poslední chvíli rozsáhlými přetáčkami, které výrazně, ba téměř kompletně změnily podobu celé závěrečné třetiny filmu.

Film s Bradem Pittem v hlavní roli režíroval Marc Forster, scénář na motivy stejnojmenné knihy napsal Matthew Michael Carnahan. Producenti filmu společně s Pittem označili natáčení za otřesné, což vedlo k rozsáhlým sedmitýdenním přetáčkám, kvůli kterým nabobtnal rozpočet filmu až na nějakých 200 miliónů dolarů. K produkci snímku byli přizváni Drew Goddard (Zlý časy v El Royale) a Damon Lindelof (Watchmen), kteří dostali za úkol přepsat celý závěr filmu. Jak měla tedy vypadat finální třetina a jak velká část filmu byla přetočena?

Odpovědí je: vše od odletu z Jeruzaléma, který byl zaplaven nemrtvými. V konečné verzi fimu se hlavní postava Gerry, specialista OSN, dostane po útěku ze svatého města společně se zraněnou vojačkou do výzkumného zdravotního střediska ve Walesu. Divák si téměř okamžitě může všimnou změny v celkovém pojetí filmu, kdy se přepne z epické zombie akce do komorního zombie hororu. Zde musí Gerry najít vakcínu, která může lidstvu pomoci v boji proti hordám nemrtvých. Původní sestřih filmu ale s takovou stylistickou změnou nepočítal. Původně se měl Gerry po úprku z Jeruzaléma dostat do Ruska, kde se stává jedním z bojovníků proti nemrtvým. Film se měl časově posunout o několik měsíců dopředu a představit Gerryho jako ostříleného zabijáka zombies, který přišel na to, že slabinou nemrtvých je nízká teplota, kvůli které jsou pomalejší. Na druhé straně světa, v americkém uprchlickém táboře, je Gerryho manželka nucena do sexuálního vztahu s jistým vojákem (kterého hrál Matthew Fox), aby zajistila bezpečí a ochranu pro sebe i své děti. Když se o tom Gerry dozví, ukradne loď a míří do Spojených států z cílem najít svou rodinu. Přistane na březích Oregonu, film ale měl končit ještě před shledáním se s rodinou, která je na Floridě. V této verzi snímku Gerry nenajde vakcínu, film v podstatě počítal, že bude vyprávět příběh v pokračováních. Film, který diváci nakonec dostali může (ale i nemusí) fungovat jako samostatný, vakcína je nalezena a lidstvo má naději.

Ve výsledku film utržil nějakou půl miliardu dolarů v kinech po celém světě, jestli byl ovšem konečný rozpočet, bez marketingu a jiných výdajů, nějakých 200 miliónů, tak se produkce spíš tak nějak zaplatila, než že by se jednalo o vyložený hit. Diváky a kritiky byl ale přijat snímek veskrze dobře, snímek nabídl neviděnou zombie adrenalinovou akci, perfektně zachytil načekaný chaos při vypuknutí epidemie a závěrečný tichý horor ve výzkumném oddělení dokázal prohnat mráz po zádech. Tudíž se začalo chystat zmiňované pokračování, které mělo přinést vyšší tržby či alespoň mít nižší rozpočet. Zatím se ale stále připravit nepodařilo. Chtěli byste se jej jednou dočkat? A líbil se vám závěr prvního filmu v podobě, v jaké se promítal v kinech? Dejde nám vědět do komentářů.

Klip z nervydrásající scény v laboratoři si můžete pustit zde:

Zdroj: Screenrant

Galerie: 8

Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu Světová válka Z: Závěrečná třetina filmu byla původně úplně jiná | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest