Avatar 2: Návrat zesnulého záporáka byl v plánu už při natáčení prvního filmu

Avatar 2: Návrat zesnulého záporáka byl v plánu už při natáčení prvního filmu | Fandíme filmu
20th Century Studios
Podle herce Stephena Langa přitom jeho plukovník Quaritch vůbec není záporák.

Tvůrci Avatara vzpomínají při příležitosti desetiletého výročí na první film. James Cameron dokonce věří, že jeho film znovu předběhne Avengers: Endgame na pozici kasovně nejúspěšnějšího snímku. S novináři zavzpomínal na původní snímek také Stephen Lang, který si zahrál záporáka Quaritche. Už delší dobu o něm víme, že se vrátí. Cameron tehdy řekl: „Nemáme pokaždé nového záporáka. Je to pořád ten samý hajzl, napříč všemi čtyřmi filmy. Je hrozně dobrý a pořád se zlepšuje. Vím, že to Stephen Lang vyšvihne na jedničku.“ (Další podrobnosti o Quaritchově návratu najdete v samostatném článku).

V aktuálním rozhovoru Lang prozradil, že mu Cameron poprvé o jeho návratu řekl ještě během natáčení prvního Avatara. Tehdy to bylo u piva, a tak to Stephen nebral příliš vážně. Pak měl ale Avatar premiéru a „železný Jim“ znovu herci řekl, že se jeho plukovník (zdánlivé smrti navzdory) ještě vrátí. Tehdy už svého režiséra začal brát vážně a po letech se neuvěřitelné stalo skutkem. Stále netušíme, jak smrtící rány přežil, avšak podstatné je, že jej v žádném případě nezastavily.

Lang se také rozpovídal o tom, jak vlastně Quaritche vnímá (a vnímal při natáčení prvního filmu): „Nehrál jsem jej jako padouch. Hrál jsem jej jako muže, který dělá svoji práci, jak nejlépe jen umí. [Quaritch] dělá [těžká] rozhodnutí. Musel si vypálit kusy vlastní duše. Jeho mysl i ducha otupily špinavě vedené války. Ale nepojal jsem ho jako záporáka. Důležitá jsou pro něj čísla, je disciplinovaný, ale není v něm nic sviňského. Je neustále ve stavu nejvyššího poplachu.“

Taky vidíte Quaritche takhle smířlivě? Nebo je to pro vás prohnilý parchant? Dejte vědět v komentářích.

V hlavních rolích hrají Zoe Saldana, Sam Worthington, Sigourney Weaver, Stephen Lang, CCH Pounder, Matt Gerald, Joel David Moore, Oona Chaplin, Cliff Curtis, Jamie Flatters, Britain Dalton, Trinity Bliss, Bailey Bass, Filip Geljo, Duane Evans, Jacks Champion a Kate Winslet. Režíruje James Cameron.

Zdroj: Deadline

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest