The Hawkline Monster: Gotický western zamíří po letech z románu do filmu

The Hawkline Monster: Gotický western zamíří po letech z románu do filmu | Fandíme filmu
Filmové adaptace, v níž si kdysi měli zahrát Jack Nicholson, Clint Eastwood a Dustin Hoffman, se ujme režisér oceňované Favoritky.

Zfilmovat The Hawkline Monster: A Gotic Western se snaží Hollywood pěknou řádku let. Jedněmi z režisérů, kteří si na projektu vylámali zuby, tehdy byli Tim Burton a Hal Ashby. Snad nečeká podobný výsledek i režiséra Yorgose Lanthimose, jehož oscarová Favoritka nedávno bodovala na letošních Evropských filmových cenách. Uvidíme, jestli se mu projekt podaří odlepit od země a jak si poradí s jiným žánrem, protože The Hawkline Monster není historické životopisné drama, ale hororový western se špetkou parodie. Film budou produkovat Roy Lee (To 1 a 2) a Andrew Trapani (remake Řbitov zviřátek).

Za románem z roku 1974 stojí Richard Brautigan. Čtenář sleduje příběh dvou rozdílných pistolníků, které si najme patnáctiletá dívka, aby zabili příšeru, jež žije v ledových jeskyních. Ta se nachází pod domem, v němž žije mladá slečna Hawkline. Když chystal filmovou adaptaci Burton, vyhlédl si do hlavních rolích Clinta Eastwooda a Jacka Nicholsona. Ashby chtěl předlohu zfilmovat už v 70. a 80. letech, přičemž také počítal s Nicholsonem a jeho parťákem měl být Dustin Hoffman.   

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest