Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek?

Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 14 obrázků
Údajné uniklé herecké konkurzy k Matrixu 4 otevírají dveře ke kompletní změně pohledu na dosavadní Matrix filmy.

Čtvrtý díl Matrixu připravovaný Lanou Wachowski se začne natáčet až příští rok, již teď se ale vedou řeči o tom, o čem by návrat do světa jedniček a nul mohl pojednávat. Diskuze nyní nejspíš ještě víc rozvíří příspěvek webu Knight Edge Media, který přinesl trojici krátkých videí, která podle serveru mají být castingové ukázky herců pro roli v novém Matrixu. Všichni tři opakují totožné repliky, které (pokud jsou autentické) nepřímo potvrzují, že původní tři díly série existují jako filmy v rámci Matrixu 4.

Na videích můžeme postupně vidět mladé herce Alexe Poncia, Joshe Rabinowitze a třetího neznámého muže. Z kontextu vyplývá, že zkouší hrát roli nerda, který byl vychováván stroji a "hrál" videohru Matrix. Mezi pronesenými replikami zaznívá třeba: „Poprvé, kdy jsem si zahrál Trilogii? Byl jsem šokovaný nad paradoxem svobodné vůle a osudu,“ pronáší všichni tři. V jiné části pak používají oslovení „pane Sandersone“, což nápadně připomíná původní jméno Nea (Anderson), hlavní postavy původní trilogie.

To by mohlo otevírat teorii, že všechny dosavadní díly série existují uvnitř toho nového jako fiktivní filmy (nebo snad hry), které postavy nového příběhu znají z televize/kina, úplně stejně, jako my. Znamenalo by to, že všechny události v původních třech dílech se ve skutečnosti odehrávaly jen jako další fiktivní skutečnost a z Matrixu vlastně nikdy nikdo neunikl a všichni hrdinové byli jen postavy v popkulturní zábavě někoho druhého? Nebo to celé bude ještě zamotanější? Ať už to dopadne jakkoliv, jestli jsou castingová videa autentická a pánové dostali k přečtení opravdu výňatek ze skutečného scénáře, tak se zdá, že příští Matrix bude opravdu hodně meta a ještě víc než dosavadní filmy si bude pohrávat s konceptem reality či vypravěčskými archetipy.

Nový Matrix se začne natáčet už příští rok, do kin má pak jít 21. 5. 2021. V obsazení se vrací Keanu Reeves (Neo), Carrie-Anne Moss (Trinity) a Jada Pinkett Smith (Niobe).

Níže si všechny zmiňovaná videa můžete pustit. Co si myslíte, že by o novém dílu mohly prozrazovat, pokud je budeme brát jako autentická?

Zdroj: Knight Edge Media

Galerie: 15

Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu Matrix 4: Je původní trilogie v rámci nového dílu jen zábava, kterou noví hrdinové znají z obrazovek? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest