Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš

Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu
Sony Pictures
Zobrazit dalších 5 obrázků
Ledové království 2 konečně nad miliardou a Adam Sandler ve své životní roli.

Hlavní filmovou novinkou víkendu je bezesporu pokračování Jumanji s podtitulem Další level. V Sony se rozhodli, že udělají z trojky opětovný vánoční hit a povedlo se to náramně. Vítejte v džungli všechny kompletně zaskočilo před dvěma lety, kdy s výkonem hodným Avatara (film byl v kinosálech podobnou trvalkou) kralovalo přes napěchovanou vánoční sezónu a utržilo v následujícím lednu víc než kdokoliv jiný. Nakonec z toho bylo při 90milionovém rozpočtu globálních 962 mega. A zatímco "Uvítání v džungli" debutovalo v rozšířeném víkendu od středy s 52 miliony, Další level si jde během standardního víkendu rovnou pro 60 milionů dolarů. V době kompletní nadvlády Disneyho jde aktuálně o nejúspěšnější nekomiksovou franšízu krom Transformerů či Jurský dinosaurů. Natáčení dalšího dílu Jumanji v tuhle chvíli působí jako hotová věc. Globální tržby, hlavně z Číny, už budou příjemný bonus, na který studio nemusí nezbytně spoléhat. Pokud bude vytrvalost podobná, jako u minulého dílu, možná film zdolá v pokladnách miliardu.

Ostatní novinky tento víkend dost pohořely, kromě těch v limitovaném nasazení. Nejprve nové drama Clinta Eastwooda s názvem Richard Jewell o svědkovi bombového útoku z roku 1996, který se sám stal hlavním podezřelým. Film debutuje s hodně špatnými 5 miliony a ukazuje, že jakmile nehraje v eastwoodovce Eastwood sám nebo nějaké jiné silnější herecké jméno, diváci zájem nemají. Musí se Warnerům nechat, že se snaží nasazovat konvenční dramata, ale když diváci nechodí, tak reálně hrozí, že za pár let už budou točit jen komiksovky a horory.

Blumhouse a Universal nasadily další remake Černých Vánoc z roku 1974. Jedno převyprávění dorazilo už v roce 2006, ale očividně diváci potřebovali vidět látku znova. Nebo snad ne? To víte, že ne. I na klasicky skromný Blumhouse rozpočet ve výši 5 milionů je premiérová tržba 4,4 milionu dost slabá. Pro Universal jde o další vánoční průšvih po docela chladně přijatých Last Christmas. Ty nicméně mají alespoň tu výhodu, že si dobře vedou mezinárodně a už celkvě utržily přes 100 milionů, což v dnešní době na romantickou komedii není úplně marné. Uvidíme, co muzikál Cats příští týden. Kdo ví, jak ten dopadne.

V limitovaném nasazení se objevil thriller Uncut Gems, ve kterém se Adam Sandler objevil v trochu netradiční vážné póze a recenzenti ho dost vychvalují. Dokonce se hovoří o nejlepším hereckém výkonu jeho kariéry. Z pěti kin padlo masivních 528 000 dolarů. Je z toho druhý nejlepší průměrný výsledek na jedno kino po letošním Parazitovi. Výrazně slabší výsledek na pět kin mělo válečné drama Terrence Malicka s titulem A Hidden Life, které dalo 52 000 dolarů. Od Malicka je to po dlouhé době tradičnější film, tak uvidíme, jak se mu bude dařit třeba v Evropě. 

Poslední nový kousek je oscarové želízko studia Lionsgate, které vypráví o kauze šéfa Fox News Rogera Ailese, který sexuálně obtěžoval mnoho místních televizních moderátorek - Bombshell. V hlavních rolích Charlize Theron, Nicole Kidman a Margot Robbie. Film půjde do širšího nasazení 20. prosince, ale tento víkend začíná s parádními 312 000 dolary ze čtyř kin. 

Disneyho Ledové království 2 jinak překonalo globálně miliardu. Přispělo k tomu 19 milionů tento víkend z Ameriky a 55,7 mega z mezinárodních trhů. Dělá to tedy 366,5 milionů z USA a prokletých 666 milionů ze zahraničních trhů. Uvidíme, jak blízko půjde dvojka k 1,276 miliardy jedničky. Krimi Na nože je ve třetím víkendu na 9,2 milionech a se 79 miliony z USA je už na 162 mega globálně. Le Mans '66 má už z Ameriky 98 mega a globálně 184 milionů. Příští víkend nicméně vše půjde stranou, protože dorazí vrcholný díl ságy rodu Skywalkerů a poslední mega hit letošního roku.

Zdroj: Forbes

Galerie: 6

Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu Box Office: Trojka Jumanji jde s tržbami o level výš | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu