Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka

Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 11 obrázků
Juraj Jakubisko natočil po letech pokračování asi vůbec nejoblíbenější slovenské pohádky. Pusťte si první upoutávku.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Perinbaba z roku 1985 je inspirovaná pohádkou bratří Grimmů a pojednává o Jakubovi, kterého Perinbaba, mocná vládkyně počasí, zachrání před Zubatou a vezme si jej k sobě do učení. Po letech se Jakub vypraví do světa, aby usiloval o spanilou Alžbětku. Při tom ho čeká mnoho potíží s její macechou a nevlastní sestrou, stejně jako se Zubatou.

Hrdinou pokračování Perinbaba a dva světy je syn Jakuba a Alžbětky Lukáš, který vyráží do světa, aby našel lásku a štěstí. Cestou má zažít mnoho zázraků, potkat zvláštní lidi i zvířata. Pomáhat mu má Perinbaba. Jakubisko říká, že film není klasická pohádka. Osobně nemá rád příběhy, ve které hrdina stráví většinu života za pecí, pak jednou vytáhne paty z domu a pečení holubi mu lítají do huby. Děti podle Juraje potřebují vzory v hrdinech, kteří se ke štěstí dostanou vlastním přičiněním.

Na své cestě se tak Lukáš často dostává na rozcestí, kde si musí vybrat jednu ze dvou cest. A ať už zvolí správně nebo špatně, změní mu to život. Jakubisku říká, že stvořil svět, kde se sny střetávají s realitou a je na nás, zda si vybereme snovým či skutečný svět. Zázraky se každopádně dějí v obou, a pokud po něčem dostatečně toužíme, vyplní se nám to. Na závěr Jakubisko dodává, že máme čekat na množství humoru, poezie a fantazie, která bude ještě umocněná současnými trikovými možnostmi.

Ústřední postavy ztvárnil populární slovenský youtuber Lukáš Frlajs, hlavní ženskou postavu ztvárnila Valéria Frištik. Jako Alžbětka (teď už dospělá Lukášova máma) se znovu objeví Petra Vančíková. Dále hrají Ivan Romančík, René Štúr, Dan Nekonečný, Valerie Zawadská, Ľubomír Paulovič, Andrea Verešová, Klára Cibulová, Darja Paulovič a další. Snímek se reálně plánoval už v roce 2015, ale natáčení se odložilo pro nedostatek sněhu. Nakonec slovensko-česká produkce trvala dva roky a v první polovině příštího roku se slovenští i čeští diváci dočkají premiéry v kinech.

Níže si můžete přehrát trailer a video s Ondřejem Soukupem a Janem Jiráskem, kteří připravili hudbu.

Zdroje: Bontonfilm, ZN, Sme,

« Předchozí kapitola

Galerie: 12

Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu Perinbaba a dva světy: Po Star Wars se oživování zesnulých hereček dočkala i slovensko-česká pohádka | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest