Muž z oceli: Tuší Zack Snyder, jak to bude s Justice League?

Muž z oceli: Tuší Zack Snyder, jak to bude s Justice League? | Fandíme filmu
Objeví se Henry Cavill po Man of Steel také v Justice League? A proč se JLA tak dlouho odkládala? Kolikrát se vrátí Henry Cavill? A objevií se ve filmu Metallo?

Kolem Justice League a filmů z DC universe obecně se stále točí několik zásadních otázek. Bude Justice League samostatná nebo provázaná s ostatními filmy? A pokud budou filmy provázané, bude do společné kontinuity patřit už Man of Steel? Režisér Zack Snyder v minulosti většinou tvrdil, že nikoliv, popřípadě se snažil tajuplně chodit kolem horké kaše, aby fanoušky navnadil. V posledním interview částečně přiznal, že ve skutečnosti nemá nejmenší tušení a částečně zase tajuplně naznačoval. Konkrétně Snyder uvedl, že sice neví, jestli jeho Superman bude patřit do nějakého širšího vesmíru, nicméně si příliš nedokáže představit, jak by šla existence Muže z Oceli ignorovat. Když byl přímo tázán, jestli se s ním studio o integraci Muže z Oceli do širšího vesmíru bavilo, tak odvětil, že to nemůže prozradit, protože by se jednalo o spoiler, nicméně dodal, že mu studio věří, že nic nepokazí a nechá všechny možnosti otevřené.

Snyderovo vyjádření se dá interpretovat tak, že Man of Steel do širšího universa patřit bude, ale Snyder to zatím nesmí potvrdit. Daleko pravděpodobnější se mi ale zdá varianta, že Snyder opravdu nemá nejmenší tušení a studio ho dost možná do nedávna nemělo také. Možná opravdu padl nějaký pokyn v tom slova smyslu, že film musí být natočený tak, aby jeho případnému zasazení do širších souvislostí hypoteticky nic nebránilo, ale to je tak všechno. Snyder má na jednu stranu pravdu v tom, že je dost nepředstavitelné, že bychom za dva roky měli vidět Justice League, která by Muže z oceli zkrátka ignorovala (zvlášť rychlé přeobsazení Supermana by běžní diváci vydýchávali asi jen stěží). Na stranu druhou je stále dost těžké si představit, že spolu v jednom vesmíru fungují atmosférou tak odlišné postavy, jako dušínovský Superman, temný Batman či úsměvný Green Lantern se svým prstýnkem. Osobně se stále domnívám, že schůdnou variantou by byla animovaná Justice League nezávislá na ostatních filmech, jakou už v minulosti Warner málem natočil, nicméně definitivní rozhodnutí je před veřejností stále skryto.

A bůh ví, jestli už padlo. V LA Times nedávno vyšel zajímavý článek, který objasňuje, proč se ve Warneru ruší tolik připravovaných blockbusterů (The Dark Tower, Akira, Arthur and Lancelot...) a proč tak dlouho trvá příprava komiksovek od DC. Když celou situaci hodně zjednodušíme, tak se dá říct, že díky nešťastnému pokusu o zvýšení soutěživosti ve firmě, byla ve Warneru vytvořena atmosféra paranoie a strachu, kdy se všichni úzkostlivě bojí udělat nebezpečné rozhodnutí, jednotlivé sekce spolu špatně komunikují a podepisování kontraktů se odkládá. Na superhrdinské filmy mají vliv asi zejména dva poslední body – vázne komunikace mezi DC Enterteinment a Warner Motion Pictures Group a také stále není podepsaná nová smlouva s Legendary Pictures – společností, která pro Warnery od roku 2005 připravuje většinu komiksových filmů. Na konci příštího roku smlouva skončí a v nejistotě se nepracuje příliš dobře. Připomínáme, že určitý vliv měly také soudní spory s dědici Supermanových autorů.

Od zákulisních nepříjemností pojďme ale na závěr ještě na chvilku k něčemu pozitivnějšímu. Kromě návaznosti Man of Steel na další filmy mluvil Zack Snyder ve zmiňovaném interview také o spoustě dalších věcí a my pro vás vybíráme ty nejzajímavější. Henry Cavill má momentálně podepsanou smlouvu na tři filmy a k roli Supermana přistupoval s obrovským nasazením. Aby vypadal správně monumentálně, musí denně spořádat 20 000 KJ a každé ráno celé dvě hodiny cvičit! Připomínáme starší fotky z natáčení, kde je vidět, že i mezi jednotlivými záběry se Henry utužoval ve formě. Oblékání kostýmu Cavillovi zabere 15-25 minut a co se legendárních slipů týče, Zack Snyder tvrdí, že viděl přibližně patnáct set různých návrhů kostýmu, na kterých spodky nechyběly, a i když po nich hodně toužil, tak žádná z předložených variant prostě nefungovala. Ve 21. století zkrátka slipy nejsou in a nošené přes oblečení už vůbec ne. V galerii si můžete prohlédnout několik nedokončených hraček nového Supermana, nicméně připomínáme, že ta pravé posvícení přijde 14. prosince, kdy dostaneme spolu s Hobitem také nový trailer a Man of Steel a celou řadu dalších filmů! A pokud použijete následující Facebookovou aplikaci, nejspíš část traileru uvidíme o chvilku dříve.

Na úplný závěr pro vás máme takový menší drb. Ve filmu si blíže nespecifikovanou roli zahraje Tahmoh Penikett (Halo z Battlestar Galactica). Na IMDb se však z ničeho nic objevilo, že by se jeho postava mohla jmenovat Henry Ackerdson, což zní hodně podobně jako Henry Ackerson, za kterého se v jednom ze Supermanových příběhů vydával populární záporák Metallo - Kryptonitem poháněný kyborg. Může na tomhle šprochu být pravdy trochu?

Zdroje: LA Times, MOS Facebook, Tahmoh Penikett, Geek Summit, NY Post

Muž z oceli

14.06.2013 | USA, Velká Británie, Kanada
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest