První dojmy: Jumanji: Další level je přinejmenším stejná zábava, jako minulý díl

První dojmy: Jumanji: Další level je přinejmenším stejná zábava, jako minulý díl | Fandíme filmu
Sony Pictures
Prohazování těl ve videoherním království Jumanji pokračuje a je to snad ještě nápaditější a zábavnější než posledně.

Jumanji: Vítejte v džungli před dvěma lety přišlo jako zjevení. Trailery byly vlažné a málokdo čekal, že se z nepřímého pokračování staršího rodinného dobrodružství vyklube cokoliv zajímavého. V kině nás ale čekala nesmírně hravá a chytrá komedie plná tělesných záměn a odkazů na videoherní klišé. Nechyběly sympatičtí hrdinové a kus srdíčka, takže dramatické momenty měly svou váhu a v napínavých chvílích nebylo těžké se o ústřední čtyřku bát.

Pokračování (s názvem Jumanji: Další level) po úspěchu minulého filmu už předcházela nemalá očekávání. A ta se podařilo naplnit na 120%. Zatímco řada hollywoodských sequelů se horko těžko zmůže na to, že zopakuje tu samou formuli a maximálně připlatí za větší triky, tady je všechno, co chcete od skutečně dobrého pokračování. Zaprvé, celé je to pořád primárně o postavách. Motivace hrdinů má pořád smysl a všichni mají kam růst. Prostor dostali jak stávající protagonisté, tak několik nováčků. V oblasti rozpočtu skutečně tvůrci dostali viditelně vyšší prostředky a připravili o to bombastičtější rvačky a honičky. Důležité ale je, že těm nechybí šmrnc a rozhodně nejde o nějakou snahu nás utáhnout na lesklém pozlátku a nenabídnout nic pod povrchem.

Co je ze všeho nejdůležitější, scenáristé vzali úspěšný koncept z minula a otočili chytrým způsobem knoflíkem na úroveň 11. Tentokrát tělo nemění jen čtyři postavy, ale ještě o několik víc. Dočkali jsme se jiných záměn než minule a i během samotného vyprávění je několik příležitostí k dodatečnému prohazování těl. A film má natolik silné herecké obsazení, že tvůrčí záměr dokáže nejen podržet, ale vyloženě povznést. Kupříkladu v těle vazouna The Rocka už není stydlín Alex Wolff, ale bručoun Danny DeVito. A Dwaynu Johnsonovi se úspěšně daří předstírat, že má v těle nerudného staříka s nevymáchanou pusou a bolavou kyčlí. A ostatní herci si s proměnami poradili úplně stejně dobře.

Z chytrého konceptu se tak podařilo vyždímat minimálně stejné množství zábavy, a možná dokonce ještě o chlup víc. Na konci snímku jsme se navíc dočkali příslibu dalšího pokračování, které by opět mohlo celý koncept otočit vzhůru nohama, takže jestli Jumanji: Další level v kinech opět uspěje (a taková zábavná pecka by snad mohla), tak to vypadá, že tvůrci neusnou na vavřínech, ale příště nám zase zkusí naservírovat něco trošku jiného a to se zatraceně cení!

Martha, Bethany a Fridge se vracejí zpět do hry, aby našli Spencera, který záhadně zmizel.  Zjistí však, že se hra změnila, a že přežít ve světě Jumanji bude mnohem náročnější. Jumanji už totiž není jen džungle, jsou to i rozpálené pouště či zasněžená pohoří plné nových nebezpečných nástrah. Česká premiéra snímku Jumanji: Další level, který natočil režisér Jake Kasdan, byla stanovena na 5. prosince 2019. V hlavních rolí se vracejí Dwayne Johnson, Karen Gillan, Jack Black a Kevin Hart.

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest