Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co v nové trilogii zatím k Palpatinovi odkazovalo? A Colin Trevorrow poodhaluje, čím (ne)přispěl k příběhu závěrečného filmu ságy Hvězdných válek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

K tomu teď Trevorrow říká, že je „vděčný za to, že J.J. využil některé jejich nápady.“ Dodal, že je nadšený z toho, že fanoušci uvidí momenty, které připadaly důležité jim oběma. Zdá se tedy, že můžeme vyloučit, že by byl Trevorrow v titulcích uvedený pouze kvůli nějakým smluvním důvodům. Buď Abrams vyloženě čerpal z několika jeho nápadů, anebo se několik nápadů obou pánů natolik shodovalo (třeba proto, že to zkrátka vyplývalo z dosavadního vývoje příběhu), že podle pravidel cechu scenáristů zkrátka bylo třeba Colina mezi spoluautory zařadit.

Konkrétně Trevorrow rozvedl pouze to, že oživit znovu Palpatina byl Abramsův nápad a on osobně nic takového nikdy nezvažoval. Za to JJovi tleská, protože se mu podařilo vymyslet způsob, jakým celý příběh zakončit, což bylo podle bývalého režiséra strašně těžké a teprve Abrams našel ten správný klíč. Víc podrobností Colin neprozradí, avšak dodává, že všechny příjmy, které z filmu bude mít, hodlá darovat dětské nemocnici. (Možná tedy sám cítí, že jeho zmínka v titulcích je spíš dílem shody okolností, než zápis za neoddiskutovatelný přínos).

Nabízí se také otázka, zda opravdu lze v dosavadních filmech nové trilogie hledat nějaké cestičky k Palpatinovi, jak Abrams naznačuje. Jedna by se možná našla. Fanoušci z Redditu začali na základě skutečností z nedávno zveřejněné videohry Star Wars: Jedi Fallen Order spekulovat o tom, že základna Starkiller ze Síla se probouzí, zahájila stavbu už za časů Palpatina. Zřejmě tedy začala vznikat na Palpatinův rozkaz. Je tedy možné, že právě skrz tuhle obří základnu vede cesta k císaři? A měla snad nějaký další účel, než jen být obří, destruktivní zbraní? Pokud tomu tak skutečně je, dozvíme se to už za pár týdnů, kdy Vzestup Sykwalkera vstupuje do našich kin.

Níže si můžete přehrát trailer na videohru Star Wars Jedi: Fallen Order a v galerii z ní najdete obrázky.

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 20. 12. 2019.

Zdroje: Slashfilm, Uproxx, Empire

« Předchozí kapitola

Galerie: 11

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest