Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 10 obrázků
Co v nové trilogii zatím k Palpatinovi odkazovalo? A Colin Trevorrow poodhaluje, čím (ne)přispěl k příběhu závěrečného filmu ságy Hvězdných válek.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když Star Wars: Vzestup Skywalkera představily první trailer na letošní Star Wars Celebration, všechny fandy i novináře překvapil návrat císaře Palpatina (Ian McDiarmid). Proradný manipulátor z prvních šesti Epizod zdánlivě zemřel v Návratu Jediů, avšak ve zmiňovaném teaseru jsme mohli znovu slyšet jeho smích a v následujících upoutávkách i promlouval. Režisér J.J. Abrams sice nechce odhalit jeho přesnou úlohu v příběhu, ale ani jeho účast nezapírá. Proč se vlastně rozhodl již jednou zesnulou postavu znovu vrátit na plátna a jak dlouho tenhle návrat plánoval?

V jednom z posledních rozhovorů Abrams uvádí, že by mu vlastně přišlo zvláštní, kdyby se takhle důležitá postava v samotném závěru ságy nevrátila. Abrams rozhodně nechce fanoušku uvést v omyl a nesnaží se najednou tvrdit, že byla celá nová trilogie důkladně předem naplánovaná. Nicméně, když se psal scénář Síla se probouzí, prošel si J.J. spolu se scenáristou Lawrencem Kasdanem všechno, co se stalo do té doby, důkladně to zanalyzovali a udělali si určitou představu o tom, kam by mohl příběh směřovat.

O Palpatinovi spolu jednoznačně diskutovali a určitě pro jeho budoucí návrat nechali prostor, i když to v Síla se probouzí není na první pohled rozpoznatelné. Když pak Abrams četl scénář Riana Johnsona k Poslednímu z Jediů, tak zjistil, že osmička nijak nestojí v cestě nápadům, které spolu s Kasdanem předím měli. Takže když se nečekaně ukázalo, že J.J. nakonec bude točit Vzestup Skywalkera, okamžitě staré nápady oprášil a byl rád, že je nakonec bude moci realizovat, stejně jako některé plány, které měl už pro Epizodu VII, ale nakonec byly z filmu vynechány (Jako příklad uveďme moment, ve kterém se Rey vydává potopené Hvězdě smrti. Obdobný moment byl plánovaný pro Síla se probouzí, nakonec něco takového uvidíme ve Vzestupu Skywalkera).

Dodejme, že kdyby film nakonec natočil Colin Trevorrow, tak jak bylo jeden čas v plánu, Palpatine by se ve Vzestupu Skywalkera neukázal. Trevorrow to potvrdil v aktuálním interview pro Empire, kde zároveň poodhalil záhadu zapsání jeho jména do titulků chystaného filmu. Jak si možná vzpomenete, před časem jsme se dozvěděli, že Trevorrow bude ve Vzestupu Skywalkera uvedený jako jeden ze spoluautorů námětu. A to přesto, že Abrams dříve uváděl, že po Colinově odchodu začal celý scénář chystat znovu od nuly.

Další kapitola »

Galerie: 11

Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu Star Wars: Vzestup Skywalkera: Návrat císaře Palpatina byl v hlavách tvůrců od začátku a proč je podle režiséra nezbytný | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest