Uprchlík: Vedle seriálové verze se chystá i filmový remake

Uprchlík: Vedle seriálové verze se chystá i filmový remake | Fandíme filmu
Warner Bros.
Uprchlík remaku zřejmě neuteče. Známe jméno režiséra i scenáristy chystané předělávky.

Akční thriller Uprchlík (The Fugitive) režiséra Andrew Davise z roku 1993 se hodně povedl. Harrison Ford si zde střihnul doktora Richarda Kimbla, který po návratu z nemocnice nalézá svou milovanou manželku s roztříštěnou hlavou mrtvou v kaluži krve. Vzápětí se útočník vrhne i na něj, trošku se poškádlí a útočník prchá. Když Kimble vypráví vyšetřovatelům svůj příběh, popisuje násilníka jako muže, který měl místo jedné ruky protézu. Historka přijde všem okolo natolik absurdní, že mu policisté nevěří a Kimble, ač uznávaný lékař se skvělou pověstí, se stává hlavním podezřelým a kvůli zdánlivě neotřesitelným důkazům je nakonec odsouzen za úkladnou vraždu k trestu smrti. Při přepravě z jedné věznice do druhé se mu ovšem za dramatických okolností podaří utéct a vydá se hledat skutečného vraha. Po stopách uprchlíka se však vydávají specialisté z FBI v čele s velezkušeným agentem Samem Gerardem, jehož ztvárnil Tommy Lee Jones.

Zní to skvěle a ještě lépe se na to kouká, nicméně Hollywoodu není nic svaté, tudíž nás čeká remake. Warneři již pověřili Alberta Hughese (Kniha přežití, Alfa), aby "nového" Uprchlíka zrežíroval, přičemž točit se bude dle scénáře z pera Briana Tuckera (Zlomené město). Snímek z roku 1993 vycházel ze seriálu vysílaného v šedesátých letech a vysloužil si celkem sedm nominací na Oscara, včetně nominace pro nejlepší film. Tommy Lee Jones si dokonce odnesl zlatého plešouna za nejlepší mužský herecký výkon ve vedlejší roli.

Současně streamovací služba Quibi chystá seriálový remake, v němž půjde Kiefer Sutherland po krku Boydu Holbrookovi. Ač i v tomto případě se dočkáme motivu policejního honu na nevinného člověka, tak kontext dění se vcelku zásadně liší. Synopse zní následovně: "Když vybuchne bomba v losangelském metru, kterým jede i dělník Mike Ferro, přirozeně se chce hned ujistit, že jeho žena Allison a jejich desetiletá dcera Pearl jsou v pořádku. Ale zfalšované důkazy a novinařina ve stylu 'nejdříve tweetuj a potom ověřuj' vedou k noční můře, kdy je světu prezentováno, že ohavný čin má na svědomí Mike. Ten se stává veřejným nepřítelem číslo jedna a velice rychle musí dokázat svou nevinnu odhalením skutečného pachatele, protože na záda už mu dýchá policie v čele s legendárním vyšetřovatelem."

Zdroj: Deadline, SlashFilm

Uprchlík

06.08.1993 | USA
Akční, Dobrodružný, Krimi, Thriller, Mysteriózní
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu