Black Panther mohl být Drax, Star-Lord zase Kapitán Amerika - aneb Marvel postavy, co mohly vypadat jinak

Black Panther mohl být Drax, Star-Lord zase Kapitán Amerika - aneb Marvel postavy, co mohly vypadat jinak | Fandíme filmu
Na "kdyby" se sice nehraje, ale proč se nepodívat na zoubek několika komiksovým castingovým perličkám nejen z marveláckého universa.

Nejednou se zpětně dozvídáme, kdo odmítl, prošvihnul či nedostal roli v nějaké úspěšné hollywoodské hitovce. Nejinak je tomu i v případě Marvel Cinematic Universe, který mohl z hlediska postav vypadat úplně jinak. Nejprve se číhneme na počínaní Chrise Pratta. Ten se údajně nejprve ucházel o roli Kapitána Ameriky, kde Sarah Finn, vedoucí castingového oddělení, docvaklo, jak úžasně by se Pratt hodil do Strážců galaxie jako Peter Quill aka Star-Lord. Problémem prý nebylo jen dokopat Pratta na konkurz, ale taktéž přesvědčit režiséra Jamese Gunna, aby se touhle možností vůbec zaobíral. Finn se rozpovídala o tom, jak se jí konečně podařilo dostat Pratta na konkurz, leč Gunn suše namítl, že nemá zájem se na něj podívat. Vše se nakonec v dobré obrátilo a když to Pratt před Gunnem rozbalil, tak ten se prý zhruba za vteřinu k Sarah otočil a řekl: "To je on."

Prattův úspěch měl posléze vliv na obsazení jiného komiksového hrdiny, tentokrát ze stáje DC, neboť díky konkurzu na Star-Lorda se do povědomí Jamese Gunna zapsal Zachary Levi. Ačkoliv do role vesmírného šprýmaře obsazen nebyl, vzpomněl si Gunn na Leviho ve chvíli, kdy za ním přišel producent Peter Safran s dotazem, kdo by se mohl případně hodit pro roli Shazama. Gunn jej doporučil a z jejich vzájemné interakce je znát, že se z nich stali dobří přátelé. Levi se pomaličku začíná chystat na dvojku Shazama, takže v nejbližší době nebude mít o práci nouzi. A faktem zůstává, že Pratt se pro roli Star-Lorda zřejmě narodil.

A do třetice všeho dobrého se podíváme (znovu) na konkurz Strážců galaxie, kde se o roli Draxe Ničitele ucházel Chadwick Boseman, jenž se o něco později představil divákům jako T'Challa alias Black Panther. Bosemanův výkon na konkurzu učaroval výše zmíněné Sarah Finn, i když ta údajně věděla, jak talentovaný Chadwick je. Ostatně i onen pokus o uzmutí role Draxe měl šťávu, kdy rodák z Jižní Karolíny pojmul roli trošku jinak, neboť místy praštěného a současně vnitřně zraněného Draxe ztvárnil s královskou noblesou a důstojností, což však do konceptu vůbec nesedělo. Roli pak získal Dave Bautista, nicméně Boseman poté zazářil v Black Pantherovi, kam jeho přirozená "grácie" naprosto seděla.

Dnes už si nelze vůbec představit, že by Kapitán Amerika neměl tvář Chrise Evanse nebo Dave Bautista suše nehláškoval jako zelený obr Drax. Těžko soudit, jak by zmíněné filmy vypadaly s jiným hereckým obsazením, ale buďme rádi, že věci dopadly tak, jak dopadly.

Zdroje: MW I, MW II, MW III

Black Panther

29.01.2018 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Drama, Fantasy, Thriller
Info o filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu