Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster

Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Původní nepřátele hlavního hrdiny si měli vzít do parády především odborníci v maskérně.

V roce 2007 přišel do kin horor Já, legenda, kde se po vylidněném New Yorku procházel Will Smith, který jako jediný přežil virovou epidemii. Všechny její oběti se proměnily v krvelačné bestie, se kterými se Willova postava po nocích musela potýkat.

Na Smithově místě nicméně mohl být Arnold Schwarzenegger! Původně měl snímek už v 90. letech točit Ridley Scott, který chtěl do hlavní role právě Arnolda. Scott chtěl také původně úplně jinak zpracovat filmová monstra, která ve finální verzi oživily počítačové efekty.

Scott si zmutovaná stvoření představoval ve stylu voskových figurín ze 17. století. Odborník přes speciální efekty a masky Alec Gillis proto nelenil a pustil se do díla. Jeho práci můžete vidět níže, kde nános make-upu demonstroval na ženské tváři v několika fázích monstrózní proměny. Nakonec ze všeho sešlo, protože projektová kalkulace přešvihla rozpočet o deset milionů dolarů a produkce byla odložena do chvíle, kdy se jí ujal režisér Francis Lawrence.

O původní masky nebyl zájem a verze příšer z velké části vznikly v počítačích. Film nicméně dopadl po kritické a finanční stránce dobře a dlouho dobu se uvažovalo o pokračování. Místo toho bychom se měli dočkat rebootu, pokud tedy vůbec bude nějaký další film v rámci značky realizován. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ridley Scott’s version of I AM LEGEND was to have starred Arnold Schwarzenegger and featured ‘hemocytes’ realized as makeup characters. I think we did our design exploratory in about 1997 ( is that right @h2originals ?) Ridley was influenced by wax figures from the 17th century. We did a test on a single female subject to show her in a few stages of emaciation. The appliance pieces were sculpted by @ryankennethpeterson and Steve Koch and applied by @Tom_woodruffjr , myself and Barry Koper. Shortly after we shot the test at ADI Warner’s decided not to make the movie. The budget was coming in 10 mil higher than desired. It all got shelved until the Francis Lawrence/ Will Smith version years later. We did get an interview on that version but there was next to no interest in makeup fx. Contribbing sculptors were @schellsculpturestudio and Jeff Boccaccio. Tech work helmed by @h2originals. Paint by Mike Larrabee.

Příspěvek sdílený alec_gillis (@alec_gillis),

Galerie: 9

Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu Já, legenda: Původně měl hlavní roli hrát Schwarzenegger. Koukněte na původní podobu monster | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest