Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila

Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu
Walt Disney Studios
Zobrazit dalších 13 obrázků
J.J. Abrams a příbuzní Carrie Fisher tvrdí, že příběh podařilo opravdu dobře uzavřít. Jsou tu podrobnosti o neuvěřitelném návratu generálky Leiy.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Todd dále tvrdí, že filmaři dali dohromady asi 8 minut nevyužitých záběrů. Ty prý políčko po políčku analyzovali a našli způsob, jak kolem nich vystavět zbytek příběhu. Pokud Toddovo vyjádření vezmeme doslovně, tak osm minut možná nezní jako moc. Avšak mějme na paměti, že by mělo jít o osm minut zpracovaných záběrů, nikoliv osm minut času v novém filmu.

Nelze vyloučit, že některé archivní záběry byly využité opakovaně (když například Leia někoho poslouchá, někam hledí…). A ve filmech navíc vždy nesledujeme jednotlivé účastníky scény po celou dobu jejího trvání – Kamera se často soustředí na jiné elementy dané situace, i když postava nikam neodešla a je na místě stále přítomna. Leia by tak ve finále klidně mohla být třeba ve dvaceti, třiceti minutých filmu. A to je v akčním velkofilmu s takhle rozsáhlým obsazením opravdu slušné číslo, které by z ní dělalo jednoznačně jednu z hlavních postav.

Že tomu tak bude, naznačují i slova režiséra J.J. Abramse. Ten v jiném vlastně rozporuje Toddova slova a tvrdí, že se filmařům podařilo odvyprávět úplně stejný příběh, jaký by byl odvyprávěný, kdyby Carrie byla stále naživu. Což je opravdu ambiciózní tvrzení. Leia podle Abramse v řadě scén interaguje s jinými postavami (v traileru jsme viděli například obětí s Rey) a prý to vypadá naprosto přirozeně. Pokud všechno klapne, tak jak má, tak by zakomponování starších záběrů Carrie Fisher do nového filmu mělo být tak nenápadné, že divák, který nebude vědět o tom, že herečka zemřela, by vůbec neměl poznat, že film nenatáčela spolu se zbývajícími herci.

Co myslíte? Přehání Abrams? Je něco takového vůbec možné? Opravdu můžeme doufat, že se kolem pár vystřižených záběrů podařilo poskládat plnohodnotný výstup postavy?

Na závěr si můžete pustit video, ve kterém Mark Hamill vzpomíná na casting k Hvězdným válkám.

Star Wars: Epizoda IX je závěrečným dílem populární filmové série. Režíruje J.J. Abrams, scénář napsal společně s Chrisem Terriem. Produkuje Kathleen Kennedy. V hereckých rolích se vracejí Daisy Ridley, Adam Driver, John Boyega, Oscar Isaac, Lupita Nyong’o, Domhnall Gleeson, Kelly Marie Tran, Joonas Suotamo, Billie Lourd, Mark Hamill, Anthony Daniels, Billy Dee Williams a Carrie Fisher. Nově obsazení doplňují Naomi Ackie, Richard E. Grant a Keri Russell. Datum premiéry je stanovené na 20. 12. 2019.

« Předchozí kapitola

Galerie: 14

Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu Star Wars IX: Podle režiséra se příběh Leiy podařilo uzavřít úplně stejně, jako kdyby Carrie Fisher žila | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest