Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera

Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Warner také stále počítá s tím, že ke konci dotáhne celou pětidílnou sérii.

Když studio Warner Bros. ve spolupráci se spisovatelkou J.K. Rowling nastartovalo sérii Fantastciká zvířata, zpočátku to vypadalo, že se úspěšně podařilo navázat na kouzlo Harryho Pottera. První film nové série nebyl špatně hodnocený a utržil slušné peníze. Pokračování už ale mělo recenze výrazně horší a tržby spadly o 150 milionů níž. Pořád byly více než slušné, ale ten pokles byl zkrátka varovný. Asi tak nebylo překvapením, že nějakou dobu nebylo tak úplně jasné, kdy a v jaké podobě se série vrátí. Warner dal jasný signál, že další pokračování radši natočí pořádně, než aby se za každou cenu snažil honit nějaký předem zamýšlený plán premiér.

Letos na podzim jsme se konečně dozvěděli, kdy film uvidíme (12.11. 2021), ale také bylo odhaleno, že se do příprav třetího filmu zapojil Steve Kloves, scenárista naprosté většiny filmů s Harrym Potterem. To můžeme chápat jako signál, že se studio skutečně snaží nějakým způsobem usměrnit tvůrčí proces. Hollywoodský zpravodaj Variety následně přinesl informace o tom, na co by se pokračování mělo zaměřit.

Magazín tvrdí, že film byl skutečně odložený pro to, aby se všeh připravilo pořádně. Dále uvádí, že i když se část filmu bude odehrávat v Riu de Janeiru, měli bychom strávit víc času v Bradavicích a víc času s mladým Brumbálem (Jude Law). S návratem Eddieho Redmaynea a ostatních hvězd předchozích dvou filmů se ale také stále počítá. Variety dále dodává, že studio i navzdory předchozímu zádrhelu počítá s tím, že skutečně natočí ucelenou pentalogii filmů, tak jak je už delší dobu v plánu.

Sluší se poznamenat, že článek Variety je lehce matoucí, protože výše uvedené skutečnosti prezentuje jako informace od svých zákulisních zdrojů, ale zároveň zpovídá hollywoodského analytika Jeffa Bocka, který podobné změny sám navrhuje. Nejde tak vyloučit, že Variety nakonec vychází pouze z Bockových úvah.

Jeho obchodní pohled na věc nicméně dává smysl. Vrátit sérii v maximální možné míře do Bradavic, to skutečně působí jako sázka na jistotu. Pro Warner jsou navíc filmy jen částí úspěchu. Důležité jsou také nejrůznější zábavní parky a prodej dárkových předmětů, které nakonec mohou v součtu generovat větší zisky, než samotné filmy. Pokud se tedy filmovou sérii podaří udržet při životě jen jakousi skomírající sérii „reklam“ na ostatní potterovské zboží, ekonomicky se to Warneru stále může vyplatit.

To je samozřejmě hodně cynický pohled na věc, ale Hollywood už je bohužel takový. Dole v galerii si můžete připomenout mladého Brumbála.

Zdroj: Variety

Galerie: 8

Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu Fantastická zvířata 3: Máme dostat víc Brumbála, Bradavic a odkazů na Harryho Pottera | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest