Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování?

Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu
Warner Bros.
Zobrazit dalších 9 obrázků
Režisér Todd Phillips i herec Joaquin Phoenix pohovořili o možnostech případného pokračování temného dramatu s populárním padouchem.

Joker překonal v pokladnách hranici utržené miliardy dolarů a stal se tak vůbec prvním mládeži nepřístupným filmem, kterému se to podařilo. Připomínáme, že se mu to podařilo bez uvedení v Číně a nasazení v prémiových (dražších) sálech, jako jsou IMAX, 3D apod. Režisér Todd Phillips za fenomenální úspěch poděkoval fanouškům krátkých střihovým videem, které najdete na konci článku.

Kde je v Hollywoodu úspěch, tam se automaticky mluví o pokračováních. U komiksových filmů se obvykle berou jako něco samozřejmého, Joker se však vždy snažil prezentovat jako svébytný, osamocený příběh, natočený po vzoru klasických hollywoodských dramat, která pokračování obvykle nevedou (pokud zrovna nejsou Kmotr).

V aktuálním rozhovoru tak byl režisér Phillips na případné pokračování dotázán. Odpověděl, že jakýkoliv sequel rozhodně nechce točit jen tak, protože byl první film úspěšný. Pro natáčení pokračování by podle svých slov musel najít nějaký dobrý námět a téma, které rezonuje. Nesmí to být jen bláznivé dobrodružství Jokera, ale v příběhu musí být něco hlubšího, jako se podařilo v prvním snímku. To pro někoho může být paradoxní tvrzení, vzhledem k tomu, že podle části kritiků (potažmo diváků) byl Joker poměrně vyprázdněný a film se pouze povrchně chytá témat, která na pohled působí závažně, aniž by je nějak smysluplně zkoumal. Řada diváků ale naopak v Jokerovi hloubku nachází, a tak je jistě potěší, že Phillips nechce točit nějaké odflinknuté pokračování, jen tak pro prachy.

Ve finále by ale záleželo samozřejmě na tom, co řekne Joaquin Phoenix, režiséři jsou v Hollywoodu vždy nahraditelní. I Phoenixe se novinář před časem na možné pokračování přeptal. Joaquin na to řekl, že už když se natáčel první film, tak měl chuť postavu blíže zkoumat. Když měl za sebou první snímek asi dva nebo tři týdny natáčení, tak prý herec začal Phillipse nabádat, že by měl začít psát pokračování, protože Jokerova postava je zkrátka příliš obsáhlá. Do velké míry to bylo v žertu, ale prý ne úplně na sto procent. Nicméně vzápětí Phoenix odhalil, že jeho šibalská povaha je ďábelštější, než byste si dovolili hádat. Spolu se štábním fotografem pořídili deset fotografií a z nich ve Photoshopu vyrobili plakáty k deseti klasickým filmům, do kterých zasadili Jokera. Postupně tak Arthura Flecka šoupli do Rosemary má děťátko, Zuřícího býka či Jentl. Tady už je patrné, že si Phoenix střílí, takže je docela dobře možné, že jej prostě baví hrát hru s novináři, a přitom má zcela jasno o tom, že by žádné pokračování točit nechtěl.

Můžeme také spekulovat o tom, že Joker může působit na oscarové akademiky lépe jako samostatný film, nikoliv jako začátek nějaké série, a tak i kdyby na pokračování mělo dojít, veřejně se o tom před uzavřením oscarového hlasování mluvit nebude...

A tady už je slíbená děkovačka. V galerii si pak můžete připomenout výběr z nejzajímavějších fotek ze zákulisí.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Wow. What a ride this has been!! Thank you to the fans! #joker

Příspěvek sdílený Todd Phillips (@toddphillips1),

Zdroje: LA Times

Galerie: 10

Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu Joker je první mládeži nepřístupný film, který utržil miliardu. Vznikne pokračování? | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu