Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019

Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu
Zobrazit další 4 obrázky
Emmerichova Midway zabodovala, pokračování Osvícení se hrálo zřejmě jen pro fandy.

Překvapením víkendu se stal "pearlharborovský" akčňák od Rolanda Emmericha s názvem Bitva u Midway o velkolepé námořní a letecké bitvě 2. světové války. Divácký buzz byl skoro nulový, největší hvězdou byl maximálně Nick Jonas, zámořští kritici dávali spíše podprůměrné známky a očekávalo se okolo 14 milionů za víkend. Nakonec film debutuje se 17,5 milionu. To není převratná tržba, ale Lionsgate čekají něco podobného jako Hacksaw Ridge od Mela Gibsona z roku 2016, které dalo v Americe téměř 70 mega s podobným startem. Navíc Lionsgate platili jen distribuci a 100milionový rozpočet se jich vůbec netýká. Nebude to kdovíjaký hit, ale pokud tátové dorazí i v zahraničí, tak film na sebe vydělá.

Původně se čekalo, že se bude psát o Doktorovi Spánkovi jako o jedničce víkendu, bohužel ale sequel Kubrickova Osvícení hodně propadl. Ewan McGregor si v něj zahrál dospělého Dannyho a kampaň dost hrála právě na propojení s původním filmem a na Kingovo aktuálně žhavé jméno. Nic jiného ani nezbývalo. Tím pádem ale dorazili hlavně fandové a film tak se 14 miliony startuje hůř než většina vysoko-profilových hororů posledních let (Zhasni a zemřeš, Smrt ve tmě). Předpokládalo se okolo dvacítky. Prokletí Blade Runnera 2049 udeřilo znovu a obyčejní diváci prostě nechtějí nebo dokonce nemůžou řešit hlídání dětí kvůli více než dvouhodinovému přemýšlivému filmu. Obavy o chystaný remake Duny jsou na místě...

Naopak o trochu lépe než se čekalo se vedlo dětské komedii Playing with Fire, ve které se parta hasičů vedená Johnem Cenou stará o trojici zachráněných dětí, dokud se nenajdou jejich rodiče. Recenzenti se shodnou, že jde prostě o hodně hloupý a tuctový film pro nejmladší, každopádně rodiny nechaly v kinech solidních 12,7 milionu, a to by mohlo filmu nakonec zajistit skoro čtyřicítku z Ameriky.

Poslední hlavní novinkou je vánoční romantická komedie Last Christmas, kterou režíroval Paul Feig podle scénáře herečky Emmy Thompson. Ta si i ve filmu zahrála, ale hlavní role připadly Emilii Clarke a Henrymu Goldingovi. Film hodně trápí silný závěrečný twist, který zámořští kritici moc nevěděli, jak vyhodnotit. Nepochybně dělá z filmu něco jiného než tuctové vánoční melodrama, ale jestli to filmu prospívá, těžko říct. Netflix sype podobné filmy z rukávu každý rok, takže uvidíme, jestli se premiéra 11,6 milionů promění v něco víc a diváci radši nebudou zůstávat doma. 

V limitovaném nasazení pak debutoval Honey Boy, biografický film, ve kterém si Shia LeBeouf zahrál svého otce. Silné recenze jsou samozřejmostí, stejně tak parádních 288 000 dolarů ze čtyř kin. Jak už ale dlouhodobě víme, tohle není mainstream, a jak se film chytí v širokém nasazení v nadcházejících týdnech, je opravdu složité říct.  

Terminátor: Temný osud je na tom stále špatně. Ve druhém víkendu slétl o 63 % na 10,8 milionů a má po deseti dnech promítání necelou padesátku. Sebelepší sequel by asi nezachránil sérii, která diváky už pár let absolutně nezajímá. Globálně jsme na 199 milionech. Třeba takový Joker je v šestém týdnu a má 9,2 milionu, 313 mega z Ameriky. Ta víkendová tržba v šestém víkendu je přesně mezi šestými víkendy Avengers: Endgame (8 milionů) a Infinity War (10,5 milionů). Solidní společnost. Se zámořskými 671 miliony jsme na globálním úhrnu 984 mega, což dělá Jokera nejvýdělečnější komiksovkou při zohlednění rozpočtu a konečných tržeb. Miliarda by mohla být za týden a pokud se zdolá Temný rytíř s 1,004 miliardou, půjde o největší globální tržbu pro film, který se nikdy nehrál v Číně. 

Zloba: Královna všeho zlého stále kompenzuje chudé americké tržby náloží ze zahraničí. V USA jsme na 97,3 milionech, zatímco v zámoří na 333 mega, dohromady tedy utrženo 430 mega. Při rozpočtu 175 mega to není žádný zázrak, ale ani žádná pohroma. Pro novou streamovací službu Disney+ to bude tak či tak áčkový titul. Jojo Rabbit vyrazil do 802 kin a s nárůstem 71 % jsme na 3,9 milionu a 9 mega po 24 dnech promítání. Ještě o trochu víc kin dokázal doposud narvat korejský Parazit, který má tento víkend 2,5 milionů, 11,3 milionů z Ameriky a čerstvě zdolal globálně 100 mega.

Zdroj: Forbes

Terminátor: Temný osud

01.11.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 5

Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu Box Office: Doktor Spánek diváky nezajímá a zvolili tak Pearl Harbor pro rok 2019 | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu