1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru

1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 8 obrázků
Natáčení nového filmu režiséra posledních dvou bondovek byl velký oříšek.

1917 rozhodně nebude klasickým válečným filmem. Minimálně co se kinematografické stránky týče. Režisér Sam Mendes se totiž po sedm let starém Skyfall znovu spojil s legendárním kameramanem Rogerem Deakinsem a rozhodl se svůj nový snímek natočit celý v jednom jediném záběru. Tato technika je v poslední době velmi populární, často se používá hlavně pro ozvláštnění a osvěžení akční scény. Jedná se každopádně o nákladný a časově náročný proces, který vyžaduje dlouhou přípravu. A to se bavíme o několikaminutové sekvenci a ne o téměř dvou hodinovém filmu. Umíte se tedy představit, jak těžké natáčení muselo být. 

Potvrdil to i herec George McKay. Ten prozradil, že se musel pouze na samotnou práci s neustále se pohybující kamerou připravovat skoro půl roku. Při natáčení v tomto formátu totiž herci nesou na svých bedrech více odpovědnosti než obvykle. Aby scéna vypadala přirozeně, musejí své pohyby přesně synchronizovat s kamerou, což je samozřejmě technicky pořádně náročné. S použitím jednoho záběru se pak muselo dokonce počítat od samotného psaní scénáře, jak prozradila scenáristka Krysty Wilson-Cairns. Scénář musel být kvůli tomu napsán celý z přímé perspektivy dvou hlavních hrdinů. Díky tomu se však prý diváci lépe vcítí do samotného příběhu. Teď už nezbývá než čekat, zda se ta práce tvůrcům nakonec vyplatila. Zjistíme to už 23. 1. 2020, kdy si film odbyde jak českou, tak i slovenskou premiéru.

Snímek zasazený na bojiště první světové války vypráví o dvou mladých britských vojácích (George MacKay, Dean-Charles Chapman), kteří dostanou zdánlivě nesplnitelnou misi. Mají za úkol v nepředstavitelně krátkém čase přejít nepřátelské území a doručit zprávu, která má sílu zachránit život šestnácti stům mužům, mezi kterými je i bratr jednoho z hrdinů.

Dále hrají Colin Firth, Benedict Cumberbatch, Richard Madden nebo Andrew Scott. Scénář spolu s Mendesem napsala Krysty Wilson-Cairns (Penny Dreadful).

Zdroj: Deadline

Galerie: 9

1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu 1917: Jak se točil obří válečný film v "jediném" záběru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest