Nový Batman se má blížit Sherlocku Holmesovi

Nový Batman se má blížit Sherlocku Holmesovi | Fandíme filmu
Warner Bros.
Měl by nás čekat již ustálený svět Gothamu, ve kterém už Batman potkal většinu svých protivníků.

Od té doby, co chystaného The Batmana dostal na starost Matt Reeves, se mluví o tom, že film bude mít detektivní nádech a konečně nám Bruce Waynea představí jako geniálního vyšetřovatele. Aktuálně se proslechlo, že by nový film měl jít dokonce tak daleko, že se do jisté míry inspiruje Sherlockem Holmesem. Catwoman má být Batmanovou Irene Adler a Riddler jeho Moriartym.

Irene v původním díle Arthura Conana Doyla vystupuje jako žena, která Sherlocka přechytračí a on je tím ohromený. Doylovi následovníci často Irene vykreslovali jako Holmesovu femme fatale, jako střídavého nepřítele a vytouženou ženu. Profesor Moriarty je potom často vykreslován jako geniální mistr zločinu a ústřední Sherlockův protivník, se kterým detektiv konstantně svádí bitvu myslí. Komisař Gordon by potom měl být určitou náhradou za Watsona, Sherlockova věrného pobočníka.

Dále zaznívá, že Reeves staví svět podobný tomu, jaký fanoušci znají z animovaného seriálu nebo z kontinuálních komiksů, kde jsou všichni Batmanovi padouši už kodifikovaní a hrdina se s nimi střetává delší dobu. Právě tenhle aspekt filmu by měl podle všeho domoci k tomu, že na plátně potkáme hned několik záporáků, kteří nutně nemusejí být pro ústřední příběh klíčoví.

Snímek režíruje Matt Reeves, hlavní roli hraje Robert Pattinson. Dále hrají Zoe Kravitz, Paul Dano a Jeffrey Wright. Datum premiéry je stanovené na 25. června 2021.

Zdroje: Thomas Polito

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu