Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu

Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 13 obrázků
Jak to případně mohlo dopadnout s Pastýřkou a Woodym? POZOR NA SPOILERY!
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Animák Toy Story 4: Příběh hraček se nám vcelku líbil, ačkoliv se jednalo o nejslabší díl zavedené rodinné série. Už tomu přece jenom chyběla ta klasická pixarovská originalita, inovativnost a hravost, s níž si nás Woody a Buzz před lety s lehkostí sobě vlastní ihned získali. I tak lze říci, že čtyřka se povedla a u dětí i filmových fanoušků slavila povětšinou úspěch. Ono se prostě jen zdá, že téma je vyčerpané a už není kde brát nápady. Nicméně závěrečná pointa vlastně poměrně vkusně a mile uzavřela Woodyho příběh a nechala sympatického strážce zákona plynule přejít do další "životní" fáze. Vše ale mohlo být jinak, kdyby tvůrci zpracovali alternativní verzi scénáře, v níž by závěr doznal značných změn.

Celým vyprávěním se nese Woodyho pocit, že už nepatří mezi vyvolené. Bonnie není Andy a Woody tak často zůstává nepovšimnut ve skříni. Ale moc dobře víme, jaký je Woody srdcař a když dojde na věc, vždy chce být pro dítě oporou. I proto se stane samozvaným opatrovníkem Vidlíka, jehož Bonnie bezmezně miluje. Následně se vlivem okolností Vidlík s Woodym oddělí od zbytku party a shodou náhod narazí na Pastýřku, Woodyho dávnou kamarádku a lásku, která momentálně žije bezstarostný život ztracené hračky. V čem tkví ona pointa příběhu? Woody si nakonec uvědomí, že pro něj ve světě Bonnie a jejích hraček není místo, tudíž má možnost vstoupit do nové životní fáze, v níž spolu s Pastýřkou pomáhají ztraceným hračkám hledat nový domov, respektive je párovat s dětmi.

Pixar měl však původně v plánu uzavřít čtyřku (a celou frančízu?) trošku jinak. Nejednalo by se jen o pozměněný závěr, jelikož v tomto scénáři se v prvé řadě lišilo psychické rozpoložení Pastýřky. V této alternativní verzi byla Pastýřka opravdu nešťastná z toho, že je ztracená hračka (i ve čtyřce má pár zahořklých replik, ale celkově si volnost užívá). Ano, naučila se s tím žít, leč necítí se šťastně. V závěru pak zahlédne jí dobře známé dítě, k němuž cítí určité pouto a uvědomí si, že takové speciální pouto znamená pro hračku nejvíc na světě a znovu si potvrdí, že nechce být ztracenou hračkou. Proto se musí s těžkým srdcem rozloučit s Woodym, neboť se jejich cesty opět rozcházejí. Pastýřka tedy skončí u onoho dítka, které se jí vrátilo do života, a Woody se opětovně shledává s Bonnie, jež jej s radostí přijímá zpět, i když už nemá "mluvítko" (daroval jej jiné hračce).

Další kapitola »

Galerie: 14

Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu Toy Story 4 mohlo skončit úplně jinak a obrátit současné poselství filmu na hlavu | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest