Star Wars: O čem měla být zrušená trilogie a co se v zákulisí děje

Star Wars: O čem měla být zrušená trilogie a co se v zákulisí děje | Fandíme filmu
Lucasfilm zrušil hvězdnou trilogii od tvůrců Hvězdných válek a další budoucnost ságy v kinech je dost nejasná. Jaké nesnáze ve studiu panují?
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Když jsme se před pár dny dozvěděli, že David Benioff a D.B. Weiss nakonec nepřipraví novou Star Wars trilogii, jak důvod jejich odchodu se udál nedostatek času. Pánové podepsali tvůrčí domluvu s Netflixem a údajně zjistili, že by jak na Hvězdné války, tak na Netflix neměli najednou dostatek času. Magazín Variety teď s odkazem na zákulisní zdroje tvrdí, že to bylo trochu složitější

Ano, Netflix hrál roli. A hrálo roli to, že postupně začal zvětšovat tlak, protože na nový obsah nechce čekat příliš dlouho, zvlášť když se blíží válka streamu s ostatními službami. A o deal za 250 milionů dolarů nechcete přijít, Netflixu dříve či později vyhovíte. Zároveň ale byl Netflix pouze symptomem, ne důsledkem.

Tvůrčí duo si s Lucasfilmem pláclo začátkem roku 2018. Když Když letos v létě přišla zpráva o dohodě s Netflixem, řada hollywoodských komentátorů to vnímala jako signál, že pánové chtějí být činorodí, chtějí něco vytvářet. A to se s Lucasfilmem podle všeho moc nedařilo. Pánové přišli s námětem na příběhy z doby, kdy řád Jedi teprve vznikal a byli přijati s otevřenou náručí. Byla jim přislíbena míra tvůrčí svobody. Vedení Lucasfilmu ale jeden po druhém jejich dílčí nápady shazovalo ze stolu a projekt stál na mrtvém bodě.

Tak to alespoň vykresluje Variety. Hollywood Reporter klade větší důraz na to, že Lucasfilm nevěřil, že scenáristické duo zvládne najednou připravovat nové filmy i projekty pro Netflix. Prapůvodně se o služby obou scenáristů ucházel také Disney, vlastník Lucasfilmu, který by dvojici upravil program dle potřeb, ale nakonec nejlepší nabídku dal Netflix a ten měl nejrůznější komplikující požadavky – jako třeba ten, že dvojice měla být fyzicky přítomná na natáčení projektů, které bude pro streamovacího giganta chystat. A to byl problém, protože Weiss a Benioff už tak snižovali množství času, který mohli Lucasfilmu v plné míře poskytnout (původně měli psát celou novou trilogii Star Wars filmů, později už jen jeden a zbylé dva produkovat).

Další kapitola »
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu