Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší

Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 7 obrázků
Scenáristické duo se rozhodlo od projektu odejít.

Budoucnost Star Wars jako globální velkofilmové značky je momentálně poměrně zapeklitou otázkou. Sedmá epizoda nesoucí název Síla se probouzí z prosince 2015 přinesla z kin kupu peněz, fandy zanechala víceméně spokojené a úspěšně, byť nepříliš originálně, nastartovala novou trilogii. Letos, o čtyři roky později, nás čeká její velký závěr spolu s filmem Vzestup Skywalkera. Co bude potom? Kromě několika hraných seriálů na Disney+ nejsou žádné další plány do budoucna vytesány v kameni.

Svou vlastní trojici filmů připravuje režisér Rian Johnson, není ale vůbec jisté, kdy bychom se jí mohli dočkat. Předčasem Johnson naznačil, že on sám přesně neví, jak Lucasfilm další budoucnost vidí. Alespoň donedávna na nové originální trilogii pracovalo také tvůrčí duo David Benioff a D.B. Weiss, známé především díky seriálovému hitu Hra o trůny. Nyní se ale dvojice se rozhodla Hvězdné války opustit.

Svůj nenadálý odchod pánové dávají za vinu jednoduše nedostatku času. Nedávno totiž uzavřeli dohodu s Netflixem, pro který mají tvořit exklusivní filmy a seriály, a společně se Star Wars už toho na ně prostě bylo příliš. „Star Wars milujeme. Když je George Lucas stvořil, stvořil také nás. Mít možnost popovídat si o Star Wars s ním i s aktuálním tvůrčím týmem byl životní zážitek a vždy budeme sáze, která změnila všechno, dlužníky.“. Alespoň podle šéfky Lucasfilmu Kathleen Kennedy ale Benioffův a Weissův odchod nemusí nutně znamenat, že je všem dnům konec. Až budou s aktuálními povinnostmi hotovi, ráda je do světa předaleké galaxie přivítá zpět.

Dlouholeté diváky Hry o trůny musí aktuální vývoj situace pořádně iritovat. Proslýchá se totiž, že 7. a 8. řadu seriálu tvůrci dobrovolně zkrátili, aby příběh co nejrychleji ukončili a mohli se plně věnovat Star Wars. Jestli je to pravda, tak se zdá, že zakončení Trůnů uspěchali zbytečně. Jak to bude dál se samotnou vesmírnou ságou, to je teď ve hvězdách. Tak profitabilní značku studio pravděpodobně nebude chtít nechat ležet několik let ladem, odkud ale vezmou námět pro další filmy? Na to si budeme muset počkat.

Zdroj: Deadline

Star Wars: Vzestup Skywalkera

20.12.2019 | USA
Akční, Sci-Fi, Dobrodružný, Fantasy
Info o filmu

Galerie: 8

Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu Star Wars: Plánovaná trilogie od tvůrců Hry o trůny se ruší | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest

Zavří reklamu