Marley: Disney zkusí s režisérem Krásky a zvířete vydojit další klasiku

Marley: Disney zkusí s režisérem Krásky a zvířete vydojit další klasiku | Fandíme filmu
Vedle vlastních animáků předělává Disney také klasické starší příběhy. Po Louskáčkovi je na řadě Vánoční koleda.

Vánoční koleda (A Christmas Carol) je klasická povídka Charlese Dickense o lakomém, sobeckém a necitelném mrzoutovi jménem Ebenezer Scrooge, jehož navštíví na Štědrý den tři duchové, což vyústí v jeho nápravu. Tenhle vánoční příběh se dočkal už celé řady filmových adaptací, přičemž nás v blízké budoucnosti čeká další. Disney totiž plánuje muzikál nazvaný Marley, který by měl tuhle světoznámou povídku převyprávět z perspektivy Jacoba Marleyho, tedy bývalého Ebenezerova obchodního partnera, který se v příběhu objeví jako duch varující hrabivého Scrooge před následky jeho činů.

Studio Disney už si našlo i režiséra, když na všechno dohlédne veterán Bill Condon. Ten má ve své filmografii poměrně zajímavé zářezy. Natočil například životopisné drama Kinsey, chválený muzikál Dreamgirls, solidní thriller WikiLeaks či finančně úspěšnou romantickou fantasy disneyovku Kráska a zvíře. Rodák z New Yorku se postaral i o scénář a k definitivnímu odklepnutí projektu by mělo dojít každým dnem. Condon má doma Oscara za nejlepší adaptovaný scénář za snímek Bohové a monstra z roku 1998, tudíž o kvalitu scénáře se snad bát nemusíme. O hudbu se rovněž nepostará žádný nazdárek, nýbrž Stephen Schwartz, jenž má na polici v pracovně také nějakého toho zlatého plešouna.

Disney zaštítil v roce 2009 verzi Vánoční koledy od Roberta Zemeckise (video níže), ale z té by nový film vycházet neměl, vrací se přímo k Dickensovi.

Zdroj: THR

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest