Transformers 4: Čtyři roky po trojce a s Markem Wahlbergem

Transformers 4: Čtyři roky po trojce a s Markem Wahlbergem | Fandíme filmu
Čtvrtí Transformers se konečně začínají malinko rýsovat. Kdy film vlastně uvidíme? A natočí Bay i pětku?

O Transformers 4 jsme slyšeli už celou řadu více či méně uvěřitelných spekulací či opatrných vyjádření tvůrců, nicméně teď jsou tu tvrdá fakta. Dostali jsme první logo filmu (viz tulka či galerie), dozvěděli jsme se něco o ději i převratné novinky o obsazení.

Co se příběhu týče, tak důležité je vzít v potaz skutečnost, že scénář se momentálně píše, stále se mění a vyvíjí. Cokoliv jsme tak doposud o filmu slyšeli (například o částečném zasazení do vesmíru), se stále ještě může změnit. Podstatné je, že Michael Bay sice na film částečně kývnul proto, že ho Paramount zkrátka nechce nechat točit nic jiného a za odměnu mu navíc dal peníze na Pain and Gain, ale určitou roli hraje také Michaelova režisérská ješitnost. Natočil už tři díly série a malinko ho vyděsila představa, že ji najednou po něm převezme někdo jiný a „všechno zvorá“. Bay tak hodlá nastartovat nový směr sám a pevně svým následovníkům vytyčí mantinely. I když, budou vůbec nějací následníci? Na přímou otázku Bay odpověděl, že čtyřka je „nejspíš“ jeho poslední díl. Takže kdo ví, jestli pětku přeci jen nespáchá také. Ale to je všechno vzdálená budoucnost.

Děj filmu se bude podle Bayových vlastních slov odehrávat čtyři roky po útoku na Chicago, takže opravdu stále platí, že se nejedná o žádný kompletní restart, nicméně celá sága by se měla vydat novým, dost odlišným směrem, který filmařům otevře celou řadu nových možností. Michael nicméně slibuje, že přechod od staré trilogie k nové by měl být velice přirozený. Na scénáři pracuje Ehren Kruger (Transformers 2, Transformers 3), nicméně Bay prý opět konzultuje s producentem Stevenem Spielbergem, což je vynikající zpráva. Nezbývá než doufat, že se Spielberg do příprav filmu bude angažovat stejně intenzivně, jako v případě jedničky, která je dodnes z celé série zdaleka nejlepší.

Nový směr by pak měl symbolizovat Mark Wahlberg, který je prvním potvrzeným hercem čtvrtého filmu! Jeho cesta na palubu přitom byla poměrně kuriózní. Michael Bay s Wahlbergem původně vůbec nepočítal, nicméně se s ním bavil v tom smyslu, že by s ním rád ještě někdy v budoucnu spolupracoval a na internetu se hned začalo spekulovat o tom, že by se Mark v TF4 mohl objevit. Bay to vzápětí dementoval, nicméně po nějaké době se nechal slyšet, že ho drby inspirovaly, a protože se mu s Wahlbergem na Pain and Gain spolupracovalo opravdu výtečně, scénář se pro něj přizpůsobí. Michael zároveň jakoby mimochodem podotkl, že Mark zatím nemá žádnou vlastní sérii, z čehož se dá usuzovat, že s Wahlbergovou postavou se počítá i do budoucích dílů. Mimochodem, když už je řeč o hercích v hlavních rolích, tak se Bay nechal slyšet, že mu negativní komentáře Shii LaBeoufa na adresu Transformers vůbec nevadí. Shia je mladý, má svoji „uměleckou fázi“, s přibývajícími lety svá ostrá slova jistě přehodnotí.

Po obsazení Wahlberga také nejspíš definitivně můžeme pohřbít další zvěsti, podle kterých si hlavní roli měla zahrát mladá žena, která měla hrát středoškolačku, jež chodí se závodním jezdcem. S kým naopak můžeme počítat, je podle Michaela Baye Peter Cullen, dabér Optima Primea. Co se dalších starých známých týče, tak Tyrese Gibson prý pevně doufá, že pro něj kamarád Bay roličku opět najde, a stejně je na tom Glenn Morshower, který si v předchozích třech filmech zahrál dvě různé vedlejší postavy.

Podle Morshowera by také už v prosinci mělo začít natáčení, jiné zdroje hovoří až o příštím dubnu nebo květnu. Úplně jasné není ani datum premiéry. Doposud jsme slýchali, že film uvidíme 27. června 2014, nicméně v posledním interview se Bay nechal slyšet, že Transformers 4 uvede do kin 4. července. Tak či tak, o dalším vývoji vás samozřejmě budeme informovat.

Zdroje: Huffington Post, Examiner, Mobli, ET, Acting-Auditions, CBM, Michael Bay I, Michael Bay II, TMZ

Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest