The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru

The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu
Zobrazit dalších 5 obrázků
Hromada otřepaných hororových klišé v nechutně hnědém vizuálním kabátku se snaží tvářit jako něco, co by nás mělo zajímat.

Novinka The Grudge se vytasila s prvním trailerem, po kterém nezbývá než se ptát, proč tohle proboha vzniká. Jasně, pro peníze. Značka má pořád jakýs takýs zvuk a dostatečně zajímavou ikonografii, ze které se dá čerpat a není potřeba hned vymýšlet něco vlastního. Když ale od finanční složky odhlédneme, tak je tu skutečně pusto a prázdno. Původní japonský film narážel na osamělost člověka ve velkoměstě, první americký remake na osamělost člověka v cizí zemi a nový remake má v traileru určitý náznak samoty na americkém venkově. Ale tím cokoliv potenciálně zajímavého končí.

Obraz laděný do odstínů hnědé je vyloženě odporný, strašidelné momenty nejsou ničím překvapivé a ani se nezdá, že by v hrdinech bylo cokoliv, kvůli čemu máme mít chuť s nimi dvě hodinky hrůzy prožít. John Cho je dokonce nucený k jednomu z nejstupidnějších hororových klišé, když v depresivním starém domě vidí podezřele bublat vanu plnou zakalené vody a z nějakého nepochopitelného důvodu mu přijde jako dobrý nápad si dřepnout a strkat k hladině hlavu.

Tohle je zkrátka pro marketingové oddělení prohra. Buď mizernou prací podráží nohy slušnému filmu, anebo u veleprůměrného filmu nedokáže vytvořit ani iluzi toho, že na něm bude cokoliv nevšedního. Zatím zkrátka The Grudge působí jako spotřební horor, který se díky nízkým nákladům zaplatí, ale po týdnu v kinech už si na něj nikdo nevzpomene.

Nebo máte z upoutávky lepší dojmy?

V galerii najdete dosavadní plakáty a fotky.

Hlavní hrdinkou má být mladá detektivka a svobodná matka v podání Andrey Riseborough, jež se pokusí zachránit sebe a svého syna před démonickými duchy z prokletého domu ze sousedství.

Dále hrají John Cho, Demián Bichir, Lin Shaye, Jacki Weaver, Betty Gilpin a William Sadler. Režíruje Nicolas Pesce (The Eyes of My Mother), který také upravil scénář. Produkuje Sam Raimi. Datum české a slovenské premiéry je stanovené na 2. 1. 2020.

Galerie: 6

The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu The Grudge - Ještě američtější verze asijské hororové klasiky v prvním traileru | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest