Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky

Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu
Marvel Studios
Zobrazit další 4 obrázky
Z Matrixu dokonce přichází klíčový člen štábu a režisér potvrzuje, kdy začne natáčení.
  1. Kapitola č.1
  2. Kapitola č.2

Režisér Destin Daniel Cretton propaguje svoji novinku Just Mercy a při tom odpovídá také na otázky ohledně chystané marvelovky Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings. Ta je prvním Marvel filmem, ve kterém značnou část tvůrčího i hereckého týmu tvoří umělci s východoasijskými (převážně čínskými) kořeny. Hlavní hrdina je v komiksech mistrem bojových umění, a protože Marvel rád dává každému svému filmu maličko jinou příchuť, předpokládá se že Shang-Chi bude jeho „kung-fu“ filmem. Ještě větší východoasijskou patinu má snímku dát kameraman Bill Pope, který má na kontě řadu pecek, jako jsou Spider-Man 2, Scott Pilgrim nebo Kniha džunglí. Jeho vrcholným dílem však už asi navždy zůstane trilogie Matrix. A Cretton přiznává, že Matrix by v jeho chystaném Marvel filmu měl být cítit. Pro první „asijský“ Marvel film se podle Daniela styl Matrixu prostě hodí.

Režisér také v rozhovoru uvedl, že natáčení začne zkraje příštího roku. Dosud se mělo za to, že se kamery v Austrálii roztočí už v listopadu a někteří insideři na tom stále trvají. Představitel hlavní role Simu Liu navíc aktuálně sdílí na Instagramu fotky z Austrálie. Jak si to tedy přebrat? Možná u protinožců začíná intenzivní pre-produkce. Možná se natočí nějaká ojedinělá scéna, aby natáčení papírově začalo a štáb tak splnil podmínky pro nějakou dotaci (tenhle trik se použil při natáčení Captain Marvel). Nebo třeba Liu bude točit nějaké cameo/potitulkovou scénu pro Black Widow. Hlavní část natáčení však podle všeho začne až v lednu, i kdyby se nakonec něco v listopadu opravdu točilo. Postupně se má produkce podívat do Austrálie, Los Angeles a nějaké asijské země (buď do Thajska nebo Vietnamu). Tam by se teoreticky mohly točit exteriéry, které mají představovat Čínu. Až Shang-Chi v Austrálii (kde bude mít produkce svůj hlavní tábor) skončí, vystřídá ji tam v srpnu Thor: Love and Thunder.

Další kapitola »

Galerie: 5

Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu Shang-Chi: "Kung-fu marvelovka" se chce stylem blížit Matrixu a přidává záporáky | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest