Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí

Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí | Fandíme filmu
Paramount Pictures
Zobrazit další 3 obrázky
K tomu úspěšná novinka o vraždící aplikaci a film od Harveyho Weinsteina.

Mezi větší novinky tohoto víkendu můžeme zařadit maximálně horor Stáhni a zemřeš, což je něco jako Kruh pro mobilní éru. S debutem 9 milionů jde o překvapivý úspěch, protože film stál jen šestku a ještě měl přesně cílenou levnou kampaň. Ani kdyby se v kinech nedržel kdovíjak pevně, tak na sebe v pohodě vydělá. 

Kritici trochu zazdili prý nepovedený policejní thriller Black & Blue s Naomie Harris, která hraje začínající policistku, co je svědkem nehezkých činů svých kolegů. Film ale s 8,3 miliony úplně nezapadl.

Poslední novinka je trochu bizarní debut The Current War, životopisné drama o souboji Edisona a Westinghouse o monopol na elektrický proud. Ve filmu starém dva roky si zahráli Benedict Cumberbatch a Michael Shannon. Proč přichází až teď? Důvod je jediný: Harvey Weinstein. Ten snímek nechal, jak u něj bývalo zvykem, přestříhat. Tentokrát, aby z něj Edison nevyšel tak negativně. Po kauze MeToo se ale film vytratil. Režisér Alfonso Gomez-Rejon tedy až teď nasazuje do kin svůj vlastní sestřih, aby mohl zřejmě tuhle kapitolu uzavřít. Už v Torontu 2017 kritici docela nadávali a za dva roky se toho moc nezměnilo, jen se přidala prázdná kina. Film běžel v tisícovce sálů a utržil je 2,7 milionu. Srovnejte s The Lighthousem níže, který vytřískal z poloviny kin ještě víc. Mezinárodně "novinka" zatím utržila necelých 5 milionů.

Joker pořád pokračuje ve svém velkolepém tanci na kasovních schodech, tento víkend se kupodivu znovu dostal úplně nahoru s 18,9 miliony, a to už běží jeho čtvrtý víkend. S 277 miliony doma je nejlepším filmem října všech dob, když překonal Gravitaci s 274 miliony z roku 2013. Z mezinárodních trhů utržil film 571 mega, což je větší tržba než měl Batman v Superman, a to je Joker bez jediného dolaru z Číny. S 849 miliony globálně jsme už jen kousek od dosavadního největšího filmu podzimu, Venoma s 856 mega.

Zloba 2 dostala ve druhém víkendu 18,3 milionu a s propadem rovných 50 % se drží rozhodně lépe než druhá Alenka v říši divů nebo Dumbo. Ani to ale není kdovíjak pozitivní zpráva, protože v USA se film prostě nechytl, ačkoli stovku tam snad dá. Spoléhá se teď na velké tržby ze zámoří, které prozatím přicházejí. Film je jenom v zahraničních trzích na 228 milionech, což dělá po dvou týdnech globální tržbu 294 mega. Zombieland 2 sice startoval lépe než jednička, ale po deseti dnech už originál nestíhá. S novými 11,6 miliony jsme na 47 milionech, takže snímek na první díl ztrácí prozatím jen 600 000 dolarů, ale i postupně bude zřejmě víc a víc zpomalovat. Možná Halloween film trochu vytáhne a v Americe se zombie komedie dostane nad 70 mega. Mezinárodní trhy prozatím přinesly 16 milionů.

Distributor A24 to risknoul s černobílou artovkou The Lighthouse ve 586 kinech a relativně se zadařilo se 3 miliony. Pořád se hrnulo hlavně množství cinefilů, tak uvidíme, jak se filmu bude dařit dál, každopádně i takovéhle peníze jsou pro nenákladný projekt bohatě dostačující. V 55 kinech je i Jojo Rabbit a dělá to tenhle víkend 1 milion dolarů a 1,5 milion po deseti dnech. I tohle je spíš "oukej" tržba, každopádně oba filmy mají solidní potenciál lákat diváky skrze celou oscarovou sezónu. Stejně jako u Judy, která je už na 21 milionech, se vyplatilo nasadit tyhle snímky co nejdřív.

V zahraničí jinak odstartoval nový Terminátor: Temný osud, a to paradoxně v zemích, kde jsou svátky a školní volno, ačkoli jde po dlouhé době o mládeži nepřístupnou robotí řežbu. V Česku tak distributor možná promarnil šanci. Každopádně zatím to dělá 18,5 milionů z těch pár teritorií, kde už snímek běží. Ne ve všech byl film číslo jedna a ne všude má veskrze pozitivní recenze. Film distribuuje v USA Paramount a mezinárodně Fox/Disney, tak uvidíme, jak se filmu příští víkend povede a jestli to bude pro sérii nový start nebo úplný konec.

Zdroj: Forbes

Terminátor: Temný osud

01.11.2019 | USA
Akční, Sci-Fi
Info o filmu

Galerie: 4

Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí | Fandíme filmu Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí | Fandíme filmu Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí | Fandíme filmu Box Office: Joker opět na vrcholu, Terminátor začíná v zahraničí | Fandíme filmu
Přidat na Seznam.cz

Související články

Logo Fandíme filmu

Šéfredaktor webu je Petr Slavík, e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Máte-li zájem o inzerci na našem webu napište nám na e-mail redakce@fandimefilmu.cz

Ochrana osobních údajů | Zásady používání cookies | Pravidla webu | Upravit nastavení soukromí

© 2011 - 2024 FandimeFilmu.cz / All rights reserved / Provozovatel webu je Koncal studio s.r.o.
Koncal studio s.r.o., IČO: 03604071, Lýskova 2073/57, Stodůlky, 155 00, Praha 5

adblocktest